bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Fotat på vägen..

Vi besökte en stor "China-shop" i Fañabe igår (visar ett par av fynden i nåt annat inlägg) och jag hittade lite smått att fota på vägen dit :) Två flugor i en smäll!
 
Man får gärna komma med förslag om man tror sig veta vad växterna nedan heter, själv har jag ingen aning - har bara lyckats lista ut vad blommorna på de två första bilderna heter..!
 
Lotus berthelotii / Pico de paloma (typ "spetsduva" översatt till svenska)
 
Lotus berthelotii / Pico de paloma
 
 
 
Ser ni korset där uppe? Nån stackare som gjort ett dumdristigt försök att klättra uppför den där toppen antar jag.. :(
 
Nån favoritbild? :)
Taggar: Tenerife nature photography;

Kommentarer :

#1: Anonym

Fin fina bilder. No 1 och 4 faller mig i smaken. Mvh Oops

Svar: Tack så mycket!
Maria Norrgård

skriven
#2: Oops

Fin fina bilder. No 1 och 5 hör till mina favoriter av bilderna.

Svar: Tack! :)
Maria Norrgård

skriven
#3: Sandra

Tror att det där korset inte är något negativt alls. I Alperna så hade alla toppar ett kors. Tror det markerar toppen och att det råkar vara den religiösa symbolen har säkert med historien att göra :)

Svar: Här sku ja nog säga att de lägger kors där någon dött - har åtminstone sett ett par liknande kors på nära håll med information om den olycksdrabbade. Fast kanske vissa av korsen är såna religiösa bara också.. Måste fråga nån som bott här länge och kanske vet hur de ligger till :) En del av korsen vet jag iallafall är ditlagda för att nån förolyckats.
Maria Norrgård

skriven
#4: Anonym

Nej fy så hemskt :(

Gillar nog de tyska Gipfelkreuzen bättre! Tack för en kul blogg förresten - skönt att ta paus från studierna och läsa om livet i södern :)

Svar: Jo.. fast nu sa nån åt mig att just dessa kross inte nödvändigtvis behöver betyda att nån dött, det kan också vara så att de placerat en del kors på bergtoppar av rent religiösa skäl. Får väl hoppas att det är fallet här :)
Tack själv, kul att du gillar min blogg! :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :