bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Duque Adventure

Här några fler bilder från igår. Gårdagens äventyr var nog då vi vandrade runt klippan ni ser på bilden nedan - mestadels kändes rutten rätt trygg, men på ett ställe fanns en djup spricka som vi var tvungna att kliva över (Antonio gav mig rådet att inte kolla ner och det var nog bäst så..) och den allra sista biten (typ ett par meter) där man verkligen fick vara försiktig med var man satte fötterna + hålla i sig i en kant hann jag nog få en adrenalinkick och nästan lite dödsångest, haha :D Tror inte vi går just här flera gånger om vi säger så. Grejen är den att vi trodde det var helt safe eftersom vi sett en familj med ett barn som knappt såg ut att vara i tonåren gå samma väg före oss..
 
 
 
Halvvägs runt denna klippa bor tydligen någon i en grotta. Såna här boenden finns det faktiskt lite här och var på ön. Är inte riktigt säker på vad för sorts människor som bor i dessa, och om de bor såhär för att de verkligen inte har nåt annat val eller för att de vill leva enkelt och primitivt. Någon påstod iallafall att det inte är alltför ovanligt att t.ex. tyskar flyttar till Teneriffa/Kanarieöarna och väljer att bosätta sig i såna här grottor. Men jag vet faktiskt inte hur det egentligen ligger till. Finns säkert både de som inte har råd med bostad och de som verkligen vill leva ett så enkelt liv som möjligt gissar jag - och det finns ju även kanarier som äger grottor som ärvts genom familjen sedan många generationer, och dessa lär ska användas ungefär som vi skulle åka till sommarstugan över helgen, enligt en artikel jag läst. En del grottor är dessutom moderniserade. Just denna på bilden ser dock ut att vara av den simplare varianten. Jag skulle definitivt vilja prova på att bo i en sånhär grotta ett par nätter, med Antonio som livvakt förstås ;)
 
Vi såg en hel massa krabbor, hur fina som helst, men lite knepiga att fota då de gärna flydde fältet och kravlade under stenarna så fort de fick syn på en :)
 
Lyckades komma hyfsat nära denna krabba iallafall :)
 
Till sist en vacker fågel som jag inte lyckats lista ut vad den heter.. Nån fågelkännare som kan hjälpa mig? :D
 
 Nån favoritbild? :)
Taggar: El Duque, animals Tenerife, bo i grottor Teneriffa, djur Teneriffa, grottbostäder Teneriffa, grottor Teneriffa;

Kommentarer :

#1: Tezzo

Alla bilder faktiskt fast grottan kommer på sista plats. :) Vilken härlig vandring och intressant med en moderniserad grotta...ja, absolut inte den på bilden. Ha en fortsatt härlig 1:a april! :D

Svar: Tack! :) jo, det var en trevlig vandring!
Maria Norrgård

skriven
#2: Lifejj

Så fina bilder och vilken söt liten fågel haha! Ingen aning vad den heter heller dock.

Svar: Tack så mycket! :) Försökte googla bilden, men kom inte fram till nåt vettigt..
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :