bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1-års-middag

Igår firade vi ju alltså 1 år tillsammans (eller rättare sagt 1 år sen vår första dejt) - såklart ska det ätas på restaurang en såhär viktig dag ;) 
 
Vin och bubbelvatten
 
Italienskt vatten och spanskt vin - helt ok kombo :)
 
En bild på en glad Maria...
 
...och så en bild på en glad (och nyrakad, på tiden..!) Antonio ;)
 
Gött i väntan på maten :)
 
Och så min mat: laxbitar som man själv skulle steka/grilla på en het sten..  Som tilltugg pommes frites och lite olika dippsåser. Passar gärna på att äta lax då vi äter ute, eftersom vi aldrig lagar de hemma (Antonio gillar tyvärr inte lax)
 
Efter maten smuttade vi långsamt i oss resten av vinet och sedan blev det en snabbvisit till karnevalen innan vi åkte tillbaka hem :)
 
Copyright © Maria Norrgård - gäller alla bilder!

Kommentarer :

#1: Johanna

Happy Anniversary!! :)

Har suttit och kollat på lite resor till Teneriffa. Hittar man nån bra deal så kanske man slår till..:) När jag var där var vi i Puerto de la cruz. Åkte en dagsutfluckt till Teide och ön La Gomera. Som du säger, ön är mer än bara sol och bad. Vi var även där när karnevalen var igång... jättekul! Vad tycker du skiljer sig mest med att bo där? Är det nåt speciellt du saknar?

Hur vi träffades... haha, ja första gången jag såg honom var när jag och mina kompisar åt middag på en resturang- han var våran servitör. Dock pratade vi inte speciellt mycket eller så. Men efter den dagen sprang vi in i varann hela tiden och överallt! Så höll det på i flera flera månader. Till slut blev det ju att vi började prata mer och mer. men det var inte förrän nästan ett år senare som vi blev tillsammans. Jag var inte alls intresserad... haha! Hann däremot fick kämpa en del...:P Här kan du läsa om det om du vill...:) http://loppansworld.blogg.se/2011/may/our-story.html#comment

Svar: Hmm, har inte reflekterat så mycket kring skillnaderna med att bo här jämför med Finland (om det är så du menar?) - det är ju förstås kulturskillnader, sen är matutbudet lite annorlunda (positivt ibland, negativt ibland).. Sen är ju klimatet annorlunda förstås. Men annars är det väl mest smådetaljer, t.ex. att man betalar hyran i cash istället för på ett bankkonto som man skulle i Finland.. Skulle en hyresvärd begära kontanter i Finland hade man blivit väldigt misstänksam.. :P Men här är det normalt. Och ja, här hälsar man på grannarna även om man inte känner dom! :D
Vad kul, påminner ju lite om hur jag och Antonio träffades: genom hans jobb på en restaurang :) Bara att jag nog var den som visade intresse först och att saker och ting hände snabbt för oss ;)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :