bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Siam Mall - Teneriffas nya shoppingpärla

Dagens Teneriffa-tips: Siam Mall. Detta är ett nyöppnat shoppingcenter intill vattenparken Siam Park (som i sin tur förresten lär ska ha öppnats av ingen mindre än Thailands prinsessa Maha Chakri Sirindhorn, den ni..!). Shoppingcentret har två våningar och en hel del modebutiker, restauranger, caféer m.m. Det finns även två "lekparker" för barn; en sorts "klätterpark" eller vad man ska kalla det, samt ett minitivoli för småbarn med nån sorts åkmaskin och ett mini-fritt-fall vad jag kunde se.

 

Jag och älskling vid "övre ingången"
 

Detta är nog det ställe på södra Teneriffa som har överlägset bäst shoppingutbud och man slipper alla "turistfällor" eftersom det inte finns en enda souvenirbutik - hit åker man alltså för mera normal shopping. Sen finns det flera lockande matställen/cafèer/barer, så här kan man ganska lätt spendera en halvdag! Kanske en idé om man är en grupp varav några vill åka häftiga rutschkanor i vattenparken, medans andra i sällskapet inte är intresserad av sånt utan istället spenderar timmarna i detta shoppingcenter? :) Väldigt dyrt att besöka Siam Park om det enda man kan/vill/vågar göra är att hänga vid poolen ju.

 

Marocko-inspirerade Tanger Chill Out  - ett av många alternativ vad gäller restaurang/bar/caféer - verkar vara ett fantastiskt ställe att ta en "after-shopping"-drink i solnedgången :)
 

Nå hur som helst, mina favoritbutiker i köpcentret är bl.a. Bershka, Stradivarius, Pull&Bear och H&M - jag läste även nyss att deras H&M ska vara det första på Kanarieöarna att ha en Home-avdelning, vilket jag inte visste då eftersom butiken under vårt tidigare besök för typ ett par veckor sen ännu inte hade öppnat. Är också nyfiken på deras Zara Home-butik, har aldrig varit i en sån förut och hann bara kolla snabbt i skyltfönstret förra gången.. Alltså detta är ett stort lyft för södra Teneriffa!

 

 Miniatyr-tivoli för de minsta :)
 

Lika imponerad var jag av hur vackert dekorerat köpcentret är - läste dessutom att alla statyer och andra dekorativa detaljer har specialtillverkats i Thailand. Nedan några av alla de bilder jag tog:

 

 
 
 
 
 

Hehe, ibland måste man få ha lite låg humor också, tyckte det var lite festligt att denhär draken var så detaljerad att t.o.m ett visst hål avbildats.. Ganska svårt att missa också de de valt att vända r*ven till också, försökte de vara lite provokativa här eller...? ;)

Här nedan en närbild och prov på Antonios möjligtvis ännu lägre humor.. ;)

 

Någon favoritbild? :) Vilket är det finaste/häftigaste/mest besöksvärda shoppingcentret ni besökt?

Kommentarer :

#1: sallu

men å va tjusigt! *hjärtemojismileyn*
och så läste jag att du ska KOMMA HEM FRÅN TENERIFFA. vad är det för stil :D haha nånej. permanent hem då eller?
nu är jag i boka-resa-skedet för oktober... haha :D dom säger att gran canaria är soligast, men är sådär halft kåt på teneriffa... JAG Å MINA RESEBEKYMMER!! haha

Svar: jo visst är det! :) jo, tyvärr måste jag till Finland ett tag om jag nånsin vill bli färdig magister.. Sen måste jag flytta från min lägenhet i åbo i september/oktober-skiftet och fixa med lite andra saker innan jag är redo att flytta från Finland "på riktigt" - så nej, planen är inte att det ska vara permanent :) Jo, Gran Canaria tenderar att vara nån grad varmare på hösten än Teneriffa, troligen också några fler soltimmar :) Men hmm, kanske ändå köra på det som verkar intressantast vad gäller natur/sevärdheter etc? :) Om det inte är så att det allra viktigast är att ha garanterat strandväder varje dag för att du kommer mest hänga på stranden? Då kanske det snäppet säkrare alternativet är att föredra :) Men ja, lämnar det slutgiltiga valet till dig ;)
Maria Norrgård

skriven
#2: Petra

Hej Maria!
Du frågade en fråga ang. balsammetoden som jag valde att svara på i ett inlägg! Det kommer upp imorgon 09:00, jag valde även att länka till din blogg! Hoppas det är okej :D
Kram!

Svar: tyckte inte direkt att jag ställde en fråga i min kommentar? Men om du vill svara på min kommentar i ett inlägg där du länkar till min blogg så är det naturligtvis helt ok! :)
Maria Norrgård

skriven
#3: Lina

Oj vad jag saknar värmen från Spanien nu när jag sitter här i kalla Finland och ser dina bilder! Men ja, skulle egentligen svara på din kommentar på min blogg, fast jag vet egentligen inte var din yrhet kan bero på. Jag har haft något liknande när jag spelat volleyball koncentrerat, så antar det kan ha att göra med att man spänner sig i nacke och axlar? Testa att riktigt släppa ner axlarna nästa gång du springer och se om det hjälper. :)

Svar: Jo kan tänka mig det, jisses vilken konstig sommar ni tycks ha..! Eller ja, hyfsat normalt för Finland kanske, men tycker vi har haft ganska lyckat väder de senaste åren, så har ju blivit van vid bra finländska somrar.. :P
det är nog möjligt, att det bara har med axlarna att göra. Vet ju inte hur det ser ut när jag springer, men misstänker starkt att jag har tendens att dra upp axlarna. Ska försöka tänka på att släppa ner dem nästa gång, tack så mycket för rådet! :)
Maria Norrgård

skriven
#4: Mimas Hälsa&Skönhet

svar: asså aloe cleansern är det bästa som hänt mig! :)

Svar: hihi, då låter det absolut som att den är värd att testa :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :