bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Jag som aldrig skulle bli kaffedrickare...

Jag som alltid sagt att jag aldrig kommer börja dricka kaffe, eftersom de flesta som dricker kaffe tycks utveckla något slags beroende och för att jag anser att man inte ska behöva kaffe för att klara dagen - det är ju det som hederlig mat är till för.
 
Men ja, det fick jag ju glömma då jag gick och blev involverad med en italienare.. Att vara tillsammans med en italienare och aldrig dricka kaffe är ju knappt ens tänkbart..! Men försöker att inte gå till överdrift med kaffedrickandet och te är fortsättningsvis och kommer fortsätta vara min heliga morgondryck.. ;) Och jag behöver fortfarande inte kaffe för att klara av dagen.
 
Tror dock inte att jag nånsin kommer börja dricka kaffe på "finländskt" vis, utan håller mig till kaffe gjort i italiensk mokabryggare (jag är en riktig hejare på att laga italienskt kaffe numera..!), espresso, cappuccino m.m.
 
Copyright © Maria Norrgård
Detta är en "café leche y leche", bestående av kaffe, vanlig mjölk och kondenserad mjölk - har för mig att det är typiskt för just Kanarieöarna..? Sött och gott är det iallafall :)
 
Vad tycker ni om kaffe? Om ni dricker kaffe, hur mycket och vilka drycker är era favoriter?

Kommentarer :

#1: Kamomilla

Hej igen!
Den reumasjukdom jag har heter dermatomyositis och är mycket ovanlig. Den angriper leder, hud och muskler och ger därför både sneda leder, muskelsvaghet, muskelinfallmmationer och tunntunn hud och ibland purpurfärgade fläckar kring lederna.
Hoppas din mamma inte har den, för den är ingen trevlig sjukdom. jag hade tydligen en ungdomsavariant så den ebbade ut i vuxen ålder. finns kvar men inte alls som så aggressiv.

Svar: ok, tack! Kan ju vara värt att kolla upp iallafall, men hoppas vi kan utesluta det.. Skulle det ändå vara detta eller nåt liknande så är det väl bra att veta ändå, blir ju kanske iallafall lättare att veta vad för sorts vård och lindring man kan få o.s.v. Sen är det ju stressigt att gå omkring med något problem och aldrig få diagnos också.
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :