bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Juldagen

 Så fortsätter jag plåga er(?) med julbilder, här bilderna från en väldigt trevlig juldag!
 
Såhär såg mina julnaglar ut i år :)
 
Dagen började med bästa tänkbara juldagsfrukosten - ett par knäckemackor med rom från gårdagens julbord och en kopp te ;)
 
 Både på julafton och på juldagen lyxade jag till det med ansiktsmask och body scrub från Avons planet spa-serie - det sistnämnda fick jag dessutom som tidig julklapp av en kusin :) Själva förpackningarna känns ju dessutom väldigt juliga! 
 
På förmiddagen fick jag besök av hela två vänner som råkade ha vägarna förbi. En kom med en grej som jag vunnit i en tävling som hon ordnat, och en annan kom med en försenad födispresent/julklapp. Jag hade förstås en trevlig pratstund med båda när de en gång var här :)
 
På eftermiddagen for vi till fasters villa (Sverigebor: läs sommarstuga!) i Monäs där vi åt risgrynsgröt, jullimpa med skinka m.m. Väldigt mysigt! Det var rätt stormigt ett tag också, men så mojnade plötsligt vinden.
 
 Molly var självklart också med <3
 
 Gammaldags julgran, utan ljus och andra moderniteter. Tyckte det var riktigt fint :)
 
Väldigt mysigt med pepparkakor i granen också!
 
 
 Hur ofta ser man en levande fjäril på juldagen?? Denna yrade omkring överallt, höll på att flyga in i folk och vi var även rädda att den skulle sätta eld på sig själv när den höll på att flyga in i brinnande ljus...! 
 
  På vägen hem for vi via gravgården för att tända ett ljus. Här får ni en suddig bild, jag var för frusen i min klänning för att orka försöka ta bättre, plus att de andra ville åka vidare.
 
Och en till halvdan bild, här juldags-fullmånen som tydligen är ganska sällsynt :)
 
 Och så en bild på Kimos sötaste katt som vi "lånat" ett par dagar eftersom den hade halsband (vilket man inte brukar ha på katter här i byn) och den frusit på vår gård i kanske ett dygn, så vi hade inte hjärta att stänga henne ute längre och vi trodde att hon tappat bort sig från andra ändan av byn eller kanske vandrat hit från Oravais centrum, så hon har fått vara inne i värmen medans vi försökte ta reda på var hon hör hemma. Det visade sig att hon bor bara några hundra meter härifrån.. Nå, hon får alltså inte komma in hit mera och jag hoppas att hon självmant går tillbaka hem nu då. Härligt var det iallafall att ha henne här ett tag, vilken gosekatt alltså! <3
 
Hur var er juldag?
 

Kommentarer :

#1: Fridaf

Fina bilder :)
Vad gjorde ni med fjärilen?

Svar: Tack! :) Vi gjorde ingenting, vet inte ifall de andra gjorde något efter att vi åkt iväg. Är tveksam till att den hade överlevt vintern ändå, eftersom sommarstugan ändå står kall största delen av vintern.. :/
Maria

skriven
#2: Nina

Fina bilder :) juldagen var lugn och skön ^^

Svar: Tack! :) En lugn och skön juldag låter perfekt :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :