bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Siam Park

Vi var ju i vattenparken Siam Park för ca. 1 vecka sen - var helt najs, trots att det nästan inte finns något alls som passar mig i åk-väg (pallar ju inte det mesta i vanliga nöjesparker heller). Men själva stället är ju vackert med sin thai-stil, de har en stor pool som är långgrund + ett sandområde med en mängd solstolar (för att få en vag känsla av att vara på en thailändsk strand antagligen), restaurang, bar, teahouse, souvenirbutiker etc.
 
Vissa saker var dock inte helt vad jag hade förväntat mig, t.ex. hade jag föreställt mig att deras tea house skulle vara ungefär som ett asiatiskt tea house, fantiserade typ om att dricka te ur en fin porslinskopp och kanske äta nån fortune cookie till (ok, det kanske inte är en thai-tradition men) - det som de hade som förslag på tavlan utanför var typ sandwich och sånt. Bah. Sen trodde jag också att de skulle ha thai-mat i deras buffet-restaurang vid "stranden", eftersom det nämndes som alternativ på websidan ifall man köpte kombinerad inträdes- och matbiljett (ena menyvalet var vårrullar och wok). När jag frågade efter vårrullarna så sa kvinnan som jobbade där att de finns att köpa i typ beach baren. Jaha, ok. Så det blev en trist hamburgare med pommes istället, jag som var så excited över att få äta thai-mat - men vi var så hungriga vid det laget och killarna hade redan hunnit plocka saker på sina brickor, så fick bli så. Deras Floating Market hade jag också haft lite för exotiska förväntningar om, där fanns mest bara tråkiga och fula souvenirer. Så förvänta er nu inte riktigt att det ska kännas ungefär som att vara på Thailand, även om stilen är inspirerad därifrån.. ;) Fast det är ju inte heller det som är huvudorsaken till att man besöker vattenparken.. Åkattraktionerna är säkert toppen för de som gillar sånt! :)
 
Jag slapp ju in för samma pris som ortsbefolkningen så det gjorde ju inte så mycket att jag många gånger bara stod och såg på när de andra åkte i olika saker - hade jag fått betala fullpris hade det dock inte varit värt det. Ifall ni är en grupp människor som reser till Teneriffa, varav bara en del är intresserad av rutschkanor etc, så finns alltid alternativet att de ointresserade/skraja istället spenderar dagen i shoppingcentret Siam Mall som ligger bredvid Siam Park :) 
 
HÄR på deras websida finns typ allt annat ni behöver veta om Siam Park.
 
Entrén fotad för några veckor sen efter att de stängt - glömde att ta färskare bilder på framsidan förra veckan..
 
 Mai Thai River - min favorit eftersom man flyter fram i lugn takt och bara kan slappna av ;) Dock gjorde vi ett stort misstag då vi skippade kön till en "sido-flod", där hade vi nämligen hamnat i en undervattenstunnel och fått se på hajar som simmade runt omkring. Vi förstod ju inte varför en massa människor köade där utan for istället vidare till startplatsen.. Lite besviken blev man ju efteråt, men så går det när man inte har gjort tillräckligt med research före.
 
Någon filur som kikar fram :)
 
"Fritt fall"-rutschkana (Tower of Power) - helgalet :O
 
 Siam Beach, där de även har en vågmaskin som några gånger under dagen framkallar vågor på upp till 3 meter. Tyvärr missade vi det - enda gången vi såg det var när vi höll på att äta lunch som bäst. Annars är det helt trevligt att också bara vada omkring i det ljumma vattnet :)
 
 ...eller sitta intill en av klipporna och läsa en bra bok som kvinnan på bilden :)
 
 Siam Beach från andra hållet, i huset finns bl.a. buffet-restaurangen
 
En till bild på "fritt fall" - helt vertikal är den ju inte, men närapå..
 
 Just ja, de hade en sjölejon-familj på plats också - mamma, pappa och barn :) Föräldrarna tog det ganska lugnt medan bebisen mest ville simma omkring.
 
Herr eller fru sjölejon :)
 
 Nån favoritbild? Vad tycker ni om vattenparker, roligt eller skrämmande? Kanske nån av er rentav varit i Siam Park? :)

Kommentarer :

#1: Amanda Jona [SPONTAN]

Såg underbart ut! Har faktiskt varit på Siam Park, men det var för 12 år sedan så kan inte påstå att jag minns så mycket ^^

Svar: Då var det väl alldeles nyöppnat dessutom (fast har läst både att det började byggas 2004 och invigdes 2008, men även att det öppnades 2004.. Men om du är säker på att du var där ca. 12 år sen så måste de ju alltså ha varit 2004 som det öppnade, så då vet jag det :) Säkert har parken hunnit växa och förbättras en hel del sen dess också :)
Maria Norrgård

skriven
#2: saramariaexenia

Fick riktigt feelis på att åka utomlands nu, till värmen och solen. :)

Svar: Hihi, förstår jag :)
Maria Norrgård

skriven
#3: sallu

åh vad häftigt, dit vill jag!!!

Svar: Jo, perfekt ställe för den som gillar rutschkanor och liknande :)
Maria Norrgård

skriven
#4: JoLi

Skulle aldrig aldrig våga åka den rutchbanan :O

Svar: nej, inte jag heller. Men skulle kanske fundera på saken ifall nån erbjöd mig en miljon euro... ;)
Maria Norrgård

skriven
#5: Celine

Åh vad mysigt det såg ut!

Svar: jo, fint ställe :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :