bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

La Piazzetta

Igår då Antonio hade sin lediga dag blev det italiensk restaurang på kvällen tillsammans med några av hans vänner - jag hade en riktigt trevlig kväll trots att jag stor delen av tiden inte riktigt hängde med i deras konversationer på italienska (dels pga lite svårbegriplig dialekt).. Men tycker det kan vara rätt trevligt ibland att inte behöva prata så mycket själv utan mest sitta och lyssna på språket och t.o.m förstå lite ibland.. ;) Men klart jag också utbytte enstaka fraser med bordssällskapet och pratade förstås en del med älskling också.
 
Nå, restaurangen vi besökte heter alltså La Piazzetta (Avenida de Suecia/Paseo San Roque, Los Cristianos) och jag åt en pizza som visst kallades "mezza luna rossa", som var en sorts semi-calzone som dels bestod av margherita med buffalomozzarella (godaste mozzarellan som finns..!!) och basilika och sen hade den en ihoprullad del där man bl.a. hittade salami och ricotta inuti. Supergod!!
 
Till pizzan blev det ett gott glas vitt och efteråt delade jag en pannacotta med Antonio och så avslutade jag med en limoncello.
Pizza slår sällan fel <3

Kommentera inlägget här :