bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Påsk på Teneriffa + Sötsaker i mängder

Ja vad ska man säga. Som jag halvt nämnde i gårdagens inlägg så firas ju inte påsken direkt som i Skandinavien och Mellaneuropa här.. Hedniska traditioner tycks knappt existera här, det mest "hedniska" jag sett är väl en chokladhare. Påskpynt tycks som sagt inte heller existera här. Däremot finns det nog en del kyrkliga/religiösa traditioner, såsom La representación del Via Crucis på Långfredagen och säkert har de speciella program i kyrkan också, men det är ju inte jag så intresserad av. Sen är förstås familjesammankomst och mat en viktig del av påsken även här, men eftersom varken jag eller Antonio har familj här så fick vi skippa den biten också - vi har ätit helt vanlig mat helt enkelt.
 
Har faktiskt inte riktigt koll på hur det ser ut t.ex. på spanska fastlandet, är det verkligen lika genom-religiöst och icke-kommersiellt (brist på pynt och påskgodis) där också?
 
I år har jag alltså bara firat påsk genom att måla naglarna i pigga färger och frossa i godis - överraskade älskling med ett kinderägg och godispåsen nedan i torsdags:
 
 
Sen blev vi lite galna igår då vi var på storshopping i Lidl och köpte en hel massa sötsaker på en gång, eftersom allt annat visade sig bli billigare än förväntat och därför kände vi att vi kunde unna oss nåt extra.. ;) Nåja, det är ju ändå påsk!
 
Skulle jag själv köpa såna här mängder godis hade det nog räckt mer än väl för en månad framöver, men med mitt godistroll till pojkvän tippar jag på max en vecka - om jag inte skulle försöka ha lite kontroll över situationen så skulle det kanske vara uppätet på 2-3 dagar bara. Herregud, jag förstår inte hur folk klarar av att äta så mycket sötsaker på en gång :D Jag vill hellre njuta av det goda lite i taget så att det räcker längre :)
 
 
 
Hur firar ni påsk i år eller sådär i allmänhet? 

Kommentarer :

#1: daniela

jag har inga speciella påsktraditioner, mycket choklad bara :D är som din pojkvän, kunde äta hur mycket som helst haha..

Svar: Jo, lite samma här egentligen - mest sötsaker.. Sen har vi ofta nån mindre släktsammankomst med ordentlig påskmiddag också, speciellt om vi får besök från Sverige. Men utöver det, inte så mycket egentligen.
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :