bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

ABC saker jag gillar - del.3

Oj oj, har nästan hunnit glömma mitt lilla ABC-projekt..! Jag har alltså i två tidigare inlägg listat något jag gillar på varje bokstav fram till T. Ni hittar A-J HÄR och K-S HÄR, ifall ni vill se hela långa listan :) Detta var en väldigt kul grej, vore roligt om flera hade lust att haka på :)
 
Nåja, här kommer alltså den sista delen med bokstäverna T till Ö! :)
 
 
T - Teneriffa - trots att ön är mest känd som en turistort för solbad så finns det otroliga naturupplevelser där också, samt mysiga/fina städer på norra delen av ön som inte är förstörda av turismen ännu. Men mest av allt har jag personliga fina minnen av ön, för det är ju där jag har gjort utlandspraktiken och lärt känna min pojkvän
 
Copyright © Maria Norrgård
Random bild tagen på Teneriffa - en liten turkos kula som jag fick av en försäljare, tänkte att färgen turkos (som är en av mina favoritfärger) också skulle få representera bokstaven T, så fiffig jag var nu... ;D
 
U - ugglor - ja, ugglor är väl mysiga :)
 
 
 
 
V - vin - ett glas vin då och då känns ju trevligt och sofistikerat :)
Copyright © Maria Norrgård
 
W - workout - har inte varit riktigt lika peppad som annars det senaste halvåret typ, men jag hade en ganska lång period då jag verkligen ÄLSKADE gymmet och styrketräning. Men det är fortfarande en viktig del av mitt liv och innan man vet ordet av är jag säkert på gång i full fart igen.. ;) Bilden nedan togs för kanske ett år sen..
 
 
 
X - xenofobi-bekämpare...?? :D Helt hopplös bokstav alltså.. Men ja, alltså allt som har med anti-rasism att göra - för det behövs mera kärlek och fred, INTE mera krig 
 
Diversity är ett ord jag gärna skulle tatuera nånstans.. Kanske en vacker dag :)
 
 
Y -  yoga - har iofs bara testat ett par gånger, men kunde inte komma på något bättre ord..
 
 
Z - zumba - en störtkul träningsform som jag tycker är ett bra komplement till styrketräning, eftersom det bidrar till allmän flåsighet, koordination, rörlighet m.m. :)
 
 
 
Å - åska - ända sedan jag var liten har jag varit sååå fascinerad av åskväder och andra häftiga naturfenomen. Jag är rent av besviken om jag inte fått uppleva åtminstone ett dunder-åskväder på en sommar.. ;)
 
 
Ä - änder - en annan sorts fågel som jag tycker är väldigt fin och sympatisk :) Fotogeniska, mysigt att mata eller bara annars iaktta. Nedan en bild på en andmamma och hennes ungar som jag fotade under utbytesstudierna i Tyskland :)
 
Copyright © Maria Norrgård
 
Ö - ödlor - här kommer ett till djur som kanske många tycker det är konstigt att man kan gilla..? (I förra inlägget var det ju ormar...) Hur som helst, jag tycker ödlor är väldigt söta och roliga djur. Kul att försöka fånga på foto också, även om det inte alltid är så lätt då de är så kvicka. Nedan en bild på en ödla på Gibraltar som jag blev väldigt nöjd med :)
 
Copyright © Maria Norrgård

Kommentarer :

#1: Mimmi

dehär va ju skoj, måst absolut laga nån gång :)

Svar: Jo, var kul (och ibland lite utmanande) att få tänka till lite extra :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :