bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

España - día 7

Bättre sent än aldrig - här kommer bilder från sista dagen i Spanien!
 
Sista dagen i Spanien spenderades i Málaga. Vi lämnade vandrarhemmet följande natt kl.halv 4, eftersom flyget avgick kl.6 på morgonen.. >< Det gick dock förvånansvärt bra att stiga upp och hålla sig vaken trots att jag knappt fått nån sömn. Men det blir väl så när man är illa tvungen - kroppen har en förmåga att hitta energireserver när det verkligen behövs..
 
© Maria Norrgård - Catedral de Málaga
 
© Maria Norrgård - Catedral de Málaga
 
 Jag och en blomma..
 
 Trångt värre.. :P
 
Alcazaba - ett militärfort från tiden för det arabiska kungadömet (1000-talet) som är otroligt välbevarat! Kostade bara ett par euro inträde för att utforska det stora och vackra fortet. Besöker ni nån gång Málaga så måste ni bara se det här! Bredvid finns dessutom en romersk teater från ca.100 e.kr. enligt google. Nedan bilder inifrån Alcazaba.
 
 © Maria Norrgård
 
 © Maria Norrgård
 
 © Maria Norrgård
 
 © Maria Norrgård
 
 
 
 Chillar vid poolen.. Fast för araberna ska vattnet ha en rätt djup betydelse, kommer dock inte ihåg varför de gärna byggde såna här pooler.. Tror det har något att göra med att vattnet reflekterar byggnaden framför..
 
 Och så det som finns kvar av romerska teatern
 
 Ja, en tapas kan vara söt! Måste vara den minsta hamburgaren jag sett!
 
 I Málaga finns många Yogurterías eller yogurtglass-barer, där man kan köpa naturell yogurt-glass med valfria toppings. Jag valde persika, tobleroneströssel och dulce de leche-sås (smakar ungefär som karamell)
 
 Sista kvällen åt jag min överlägset godaste tapas under hela resan. Ser kanske inte så märkvärdigt ut, men svampen hade en så god marinad/kryddning och gjorde sig så bra tillsammans med potatismosen. Räkorna var också goda. Jag som inte ens är ett så stort fan av svamp blir nästan hungrig varje gång jag tänker på denna rätt.. ;)
 
En av Málagas shoppinggator på kvällen
 
Det var det :) Undrar ni något om att resa till Spanien/Costa del Sol får ni gärna fråga :)

Kommentarer :

#1: delinda

så underbart, har bott i fina Málaga! längtar tillbaka :)

Svar: Åh, hur länge har du bott i Málaga? :) Det är verkligen en stad som jag själv skulle kunna tänka mig att va bosatt i under en längre tid..
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :