Matiga listan

Sommaren är njutningens tid känns det lite som. Speciellt mat är en viktig del av sommarnjutningen så därför kom jag på idén att knåpa ihop en matig lista. Länka gärna tillbaka till mig om du vill låna min lista ❤
 
roliga blogglistor
 
 
Vad åt du senast? jordgubbar
 
Vad slänger du gärna på grillen? nåt gott kött, halloumi, zucchini och pappas fyllda champinjoner
 
Tipsa om en god rätt du lagat nyligen: jag lagar rätt sällan ordentliga måltider hemma då jag lagar och äter mycket mat på jobbet. Blir därför ofta simplare saker som omelett och dylikt hemma. Men nyligen lagade jag en riktig spaghetti bolognese med färsk basilika, italiensk hårdost och allt. Så himla gott!
 
 
Ultimata sommarmaten: grillat, en fräsch sallad med fruktbitar (nektarin passar toppenbra i just sallad), nypotatis och "pikkalaka" (en sorts smörsås med lök som vi äter i Finland om somrarna).
 
Nämn tre favoritsnacks: popcorn med smörsmak, jordgubbar med lönnsirap och mörkchoklad med en kopp te.
 
Tre favoritdrycker just nu: gingeröl, sangria och chai latte.
 
Vad slår väl en fräsch och god ginger beer till burgaren eller som ett alternativ till alkoholhaltigt när man tar en drink med en kompis?
 
Vad är det märkligaste du ätit? om vi bortser från sånt jag stoppat i mig när jag var liten och inte förstod bättre så skulle det väl vara rostad jättemyra. Det var också lite spännande att testa krokodilkött!
 
Lösgodisperfektion: Jag vill ha en bra balans mellan fruktigt-sött, chokladigt, salt och surt. Min ultimata kombination består av exempelvis bubblizz, djungelvrål, gräddkola och brio, som jag köpte med mig hem från Sverige under senaste resan. 
 
Vad hjälper dig att svalka dig i sommarvärmen? Hemgjorda glasspinnar gjorda på enbart banan och hallon.
 
Vilka internationella kök gillar du bäst? Jag har faktiskt bloggat om mina topp 3-matkulturer. Eller ja, den tredje kanske inte är så aktuell längre, för tillfället är jag mer intresserad av mellanöstern-mat. Men italienskt och sydostasiatiskt ligger fortsättningsvis i topp!
 
I Singapore åt jag mat från olika kulturer! Favoriträtten där var beef char kway teow
 
Fyll gärna i listan som en kommentar, eller meddela mig ifall du gjort det på din egna blogg, så får jag läsa vad ni hade svarat :)
Taggar: blogglista, foodporn, sommarmat;

Kommentarer :

#1: Thessan

Kul lista!!

Svar: Tack, fyll i den vetja! :)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Kul lista! För oss blir det enkel sommarmat i husbilen, ofta en del "plockmat" som inte ens behöver lagas :)

Svar: Det låter ju enkelt och skönt :)
Maria

skriven
#3: hopihopi

Kul lista, jag fyllde också i den :)

Svar: Men vad roligt, ska genast in och kolla dina svar :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :