Matdestinationer för livsnjutaren

Jag har på senare år alltmer börjat uppskatta lokala matkulturer och en del destinationer har rentav smakupplevelser som en av höjdpunkterna. Matdestinationer och kulinariska upplevelser på resan verkar vara rätt hett just nu och jag kan tänka mig att folk överlag är lite mer våghalsiga och nyfikna på nya smaker jämfört med innan. En bit längre ner länkar jag till åtta matiga inlägg skrivna av mina resebloggkollegor! Att resa-podden har även spelat in ett avsnitt med just temat "att resa för maten".
 
Själv skrev jag för inte så länge sen ett matinlägg från Singapore, med bild och info om nästan alla maträtter jag åt under veckan där. För något år sedan skrev jag även ett inlägg om mat och dryck på Teneriffa, som också kan vara värt att kolla in, även om alla matställen kanske inte existerar längre.
 
Papas arrugadas med mojo-sås och italiensk skaldjurspasta på Teneriffa / char kway teow med nötkött och pork chop noodle soup i Singapore
 
 
Det tunisiska köket
Agonmom bloggar om det frestande och till synes mångsidiga tunisiska köket.
 
Bild: agonmom
 
 
Vegetariskt i Grekland
Anitas Kreta tipsar om fem vegetariska grekiska maträtter.
 
Bild: Anitas Kreta
 
 
Matkultur i Albanien
4000 mil sökte, och hittade den genuina albanska maten, god i all sin enkelhet!
 
Bild: 4000 mil
 
 
Peruansk matkultur
Lycklig och levande bloggar om matkulturen i Peru, hur många sorts potatisar tror du att man kan få tag på i det landet?
 
Bild: Lyckling och levande
 
 
Vad äter man i Nederländerna?
Matmässigt har detta land varit lite av ett frågetecken för mig - om vi snackar lokala maträtter i alla fall. Jasmine Zelda reder ut Nederländernas matkultur och tipsar om rätter man inte bör missa!
 
Bild: Jasmine Zelda
 
 
Afternoon tea i Skottland
Sanna Rosell guidar oss på en afternoon tea-upplevelse i Glasgow.
 
Bild: Sanna Rosell
 
 
Rigas bästa restauranger
FREEDOMtravel delar med sig av sina bästa restaurangtips i Riga, Lettland.
 
 Bild: FREEDOMtravel
 
 
Smakupplevelser i Florida
City Lover Reser tipsar om lite annorlunda smakupplevelser i Florida - vad sägs till exempel om stenkrabbor, eller alligatorkött? Själv har jag ätit krokodilburgare i Darwin, Australien!
 
Bild: City Lover Reser
 
 
Vilken av dessa smakupplevelser lockar dig mest? Vart reser du helst för att njuta av god mat?

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Vi håller HELT med dig! Älskar matupplevelser på resan! Riga, som vi ju tipsat om i ditt inlägg, har riktigt bra restauranger. Men vi gillar många andra destinationer också, både i Europa och Asien. Har listat våra favoriter här: http://www.freedomtravel.se/2017/12/varldens-10-basta-matlander/

Svar: Det är ju klart att god mat är ett plus i kanten :) Sen kanske inte alla destinationer har så mycket kulinariska upplevelser att erbjuda, men det är en annan sak :)
Maria

skriven
#2: Linnéa

men såå mycket god mat! Nu blir man allt bra hungrig av dessa härliga bilder...

Svar: Ja verkligen!! :D
Maria

skriven
#3: Mia

Vi har tidigare varit urusla på att prioritera mat på våra resor - och nu när vi reser med barnen är vi igen inne i en period när det känns enklast att hyra lägenhet med eget kök och steka lite köttfärssås själv... Men vår bästa matresa var helt klart Rom! Åh, den italienska maten - mums! Skulle lätt kunna resa tillbaka till Italien för maten. Och för allt annat också iofs. :)

Svar: Förstår att det blir lite knepigare med barn. Ja, en av huvudorsakerna till att jag vill till Italien är naturligtvis maten!! ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :