bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 5: Första julen i min lya

I år känns julen lite speciell i och med att det är första julen jag bor i min nuvarande lägenhet. Jag hade aldrig särskilt mycket julpynt i mina små studiebostäder, och utöver det har jag spenderat jularna hemma hos föräldrarna. Men detta år blir första julen med alldeles egen julgran och allt, så jag har fått handla på mig lite nytt, och snott ett par småsaker av mamma och pappa. Jag har även en del julpynt som faktiskt varit mitt, men som mamma fått ha hos sig i alla dessa år. Även nu har jag lämnat kvar merparten av mina egna saker som jag känner att inte riktigt funkar hemma hos mig.
 
Här får ni en inblick i mitt julpyntade hem:
 
julpynta med silver och glitter
julpynta en lägenhet - julstjärna och julgran
Granen är bara halvpyntad än så länge, med flaggirlangen som jag behöver komplettera med några nya länder sen ifjol. I det ena vardagsrumsfönstret en vit och stilren stjärna från Clas Ohlson.
 
Mitt sovrum försöker jag fortsättningsvis hålla ganska avskalat utan en massa prylar, men såklart det ska vara en julstjärna även där! Denna är silverglittrig och kommer även den från Clas Ohlson.
 
stilrent julpynt i vitt och silver
På vita byrån är det silvertema som gäller. En glittrig gunghäst, girlang, ljusstakar och silverhjärtan med ledlampor i en glasskål.
 
julpynt i guld och rött - marimekko och söta tomtar
I guldiga hörnan placerade jag ljusbollarna som annars brukar hänga i soffhörnet, en röd virkad duk, en nyköpt sötnöt till tomte från Clas Ohlson och ett inramat motiv från Marimekko som jag klippte ut från en katalog en gång. Tycker så om den färgglada staden i vinterskrud!
 
julpynta med marimekko och ljusbollar
julpynta badrummet
Även badrummet fick lite julstämning i form av batteridrivna guldiga ljusbollar och guldglittrig girlang.
 
julpynt - adventsljusstake, änglar, rött, mariskooli
Köksbordet pryds av den fina adventsljusstaken som jag fick när jag var ganska liten, en julduk jag snott av mamma, en marimekkoskål med värmeljus och en glittrig liten krans. Jag har även köpt nya handdukar som passar bra över julen.
 
dörrkrans till julen
Och såklart en krans på dörren!
 
Har ni redan tagit fram typ allt julpynt, eller bara lite grann till att börja med?
Taggar: jul, julkalender, julpynt;

Kommentarer :

#1: Ann

Åh vad fint du har gjort, den lilla gunghästen är supergullig :)

Svar: åh tack! Gunghästen är nog en av mina favoriter :) Det är egentligen ett julgranspynt, men tycker det ser bättre ut såhär!
Maria

skriven
#2: World by tina

Så mysigt du har set! Själv äger jag inte en endaste julpryl - eller jo förresten, det ligger nog en trasig adventsljusstake i förrådet haha.

Svar: Haha, en trasig stake låter inte som så mycket att hänga i granen ;) Men det behöver du ju inte heller sålänge du väljer att resa bort över jul antar jag ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :