bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

(Jul)pysseltips för den som gillar att resa

Detta är lucka 20 i Marias Memoarers julkalender 2017
 
 
I dagens lucka tänkte jag dela med mig av ett pysseltips som passar den som gillar att resa. Detta kan dels vara ett julpyssel då det kan bli hur tjusigt som helst att hänga i granen, men det kan också vara ett mellandagsprojekt, då man egentligen kan hänga det var man vill resten av året: gör din egna flaggirlang! Jag har valt att printa ut flaggor till de länder jag besökt, och så kan man ju om man vill fylla på med fler flaggor vartefter. Om man inte har rest så mycket kan man välja flaggor till länder som man drömmer om att besöka, eller bara flaggor som man tycker är extra snygga.
 
 
 
Till detta behöver du:
- snöre eller garn (jag valde en grå nyans av de garn mamma hade hemma, då jag inte hittade något snöre i naturfärg och detta var det närmaste jag kunde komma det jag hade tänkt mig)
- utprintade flaggor (printa ut både en vanlig och en spegelvänd version för att göra en dubbelsidig flagga - du kan själv göra den spegelvänd i bildredigeringsprogram om du inte hittar online)
- tejp och papperslim
- sax
 
Såhär gör du:
Klipp ut och lägg ihop den vanliga och spegelvända flaggan så att mönstren/linjerna i flaggan hamnar mot varandra.Tejpa ihop flaggorna i kanten upptill och klipp bort tejpen som sticker utanför ifall du tog lite för lång tejpbit. Glöm inte att kontrollera före att flaggan är sväng rätt väg. Applicera papperslim på baksidan av flaggorna. Lägg snöret/garnet innanför flaggorna, mot kanten som du tejpat. Klistra ihop flaggorna. Fortsätt på samma sätt med resten av flaggorna, och lämna ett passligt avstånd mellan flaggorna.
 
Jag tänker behålla resten av det lilla garnnystanet (har nu gömt det på en gren på baksidan av granen, hoppas katten inte hittar det!), så det går att fylla på med mer flaggor vartefter jag besöker nya länder. Nedan ser du slutresultatet:
 
 
Dela gärna med er av flera tips på julpyssel, eller annat fint man kan pyssla ihop som relaterar till resande!
Taggar: DIY, adventskalender, jul, julkalender;

Kommentera inlägget här :