bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Sweet Vaasa

I somras bloggade jag om härliga Fazer Café i Vasa, och nu vill jag tipsa om ett annat riktigt bra café som jag testade för första gången för några veckor sen: Sweet Vaasa på Hovrättsesplanaden 11. Förutom sötsaker serverar de även lunch på vardagar (verkar främst vara matiga sallader), och så kan man beställa hela tårtor som man kan hämta upp från caféet. De säger sig använda enbart färska och naturliga ingredienser, vilket självklart är en fördel!
 
utanför café Sweet Vaasa
Redan när man kikar in så ser det inbjudande ut, speciellt den dagen när jag var där i värsta ruskvädret!
 
Cafétips i Vasa: Sweet Vaasa
Jag fick en ganska hemtrevlig känsla av möblerna, och det var roligt att titta på tavlorna de hängt upp. Tavlan med fåret blev min favorit.
 
Chai te och dulce de leche-cheesecake på Sweet Vaasa
Jag valde en värmande kopp chai latte och en dulce de leche-cheesecake som var väldigt söt, men alldeles gudomlig för mig som älskar dulce de leche (ungefär detsamma som kolasås). 
 
Inredningsdetaljer i café Sweet Vaasa
Föll för dessa fina soffor prydda med vackra kuddar!
 
Sweet Vaasa - retro möter modernt
 En del av borden var omgjorda gamla symaskiner, så härligt retro!
 
 
Jag ger definitivt höga poäng till detta ställe med andra ord, det var dessutom snäppet billigare än på Fazer Café! Har du besökt något av dessa två caféer och vad tyckte du isåfall? Och nu undrar jag dessutom om det är Sweet Vaasa och Fazer Café som är de stora stjärnorna i Vasa, eller finns det ett tredje ställe som jag absolut borde prova på? Om jag vill hinna uppleva ett till café i Vasa innan jag drar iväg utomlands, vilket tredje café skulle du rekommendera? :)
Taggar: Vasa;

Kommentarer :

#1: Kari

Jeg har aldri vært i Finland, men i sommer hadde jeg tenkt å ta båten over fra Umeå til Vasa bare for å kunne si at jeg har vært i Finland :-) Jeg prøvde å lese meg til hvilke severdigheter jeg kunne besøke der, men så kom noe i veien og reisen ble aldri av. Men dine kafeanbefalinger ser veldig fristende ut, så nå fikk jeg lyst til å ta turen neste sommer i stedet. Du får gjerne tipse meg om hva som er et must å få med seg når man er i Vasa bare noen timer!

Svar: Hejsan, vad kul att jag inspirerade dig till att försöka åka till Vasa igen! :) Oj, ja i caféväg skulle jag väl säga Sweet Vaasa och Fazer Café då, sen är väl shoppingen ungefär som i Umeå kan jag tänka mig, så kanske inte så mycket speciellt att rekommendera där, beror lite på vad du är intresserad av isf :) I restaurangväg brukar Strampen och Ett rum och kök vara populära. Sådär ifall det är mera staden du är intresserad av. Jag kanske skulle ta en noggrannare funderare kring vad det finns att se och göra i Vasa på bara några timmar, kanske det dyker upp ett blogginlägg småningom! :)
Maria

skriven
#2: Veera

Jag har ingen aning om caféer i Vasa, ville bara kommentera att den där cheesecaken verkar att vara så härlig så jag måste åka till Vasa nån gång. :D

Svar: Hehe, ja det tycker jag ;) Fast tror de varierar utbudet lite, så vågar inte lova att de alltid har just den cheesecaken i disken :)
Maria

skriven
#3: John Jonasson

Sofforna intill väggarna med de runda borden är fint, men de andra är stela, trycker det går en "våg" av stela och kala interiörer i caféer och restauranger. Minns för många år sedan när det fanns bås att sitta i, väldigt mysigt :)

Svar: Hmm jo, på ett sätt. Kanske för att det är så mycket vitt i inredningen och öppet.. Men jag tänkte mera på att borden och stolarna i mitten inte känns som typiska cafémöbler, utan är lite som köksmöbler man hade kunnat ha hemma i sitt egna kök :)
Maria

skriven
#4: Veiken

Det är så trevligt med mysiga caféer med god mat och bra kaffe.
Något sött till kaffet är inte heller fel! :)

Svar: Ja verkligen! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :