Fazer Café Vasa

Jag har länge velat besöka det ganska nyöppnade Fazer Café intill torget i Vasa, men det har inte blivit av. Men häromdagen hade jag ett ärende till stan och passade på att möta upp en vän i samma vända. Vi kollade i några butiker, jag reafyndade ett par låga festsandaler och så fick jag äntligen testa det omtalade caféet! 
 
En viss Karl Fazer öppnade det första caféet på Glogatan i Helsingfors för 125 år sen, och idag finns det caféer i Helsingfors, Åbo och Tammerfors. Vasa fick kedjans tionde café. Bland klassikerna hör bl.a. kinuskikaka, bebebakelser och potatisbakelser. Denna gång blev jag dock så sugen på limecheesecaken så det fick bli en sån istället. I dryckesväg blev det en islatte. Priserna är kanske lite över det normala, men det var ju faktiskt en ordentlig kakbit man fick och det smakade himmelskt, så det fick vara värt det. 
 
Islatten serveras i vackra glas
 
Caféet på insidan. Finns en del att välja bland. Vissa säger att det inte är så stort utbud, men jag tyckte det tog tillräckligt länge att bestämma sig redan med dessa alternativ. Hade väl fått stå och fundera i en halvtimme om utbudet hade varit det dubbla.
 
Fräscht och luftigt med fönster som omger nästan hela caféet.
 
Denna cheesecake gjorde mig inte besviken!
 
Jag hann äta upp ungefär halva biten innan jag svängde på tallriken och såg att de även dekorerat med ett färskt blåbär som smakade som om det nyss plockats ur skogen. 
 
Jag avslutar med ett tips samt en varning: fiskmåsarna var väldigt jobbiga när vi var där, dock stördes inte just vi av dem tack vare att vi valde att sitta under tak. Jag skulle försöka undvika att sitta längre ut eftersom man då riskerar luftattack eller att bli av med sin mat.
 
Har du besökt Fazer Café i Vasa, eller kanske något av deras andra caféer? Vad tyckte du?
#1 - - Anna:

Jag har aldrig besökt något av deras caféer men alltid varit sugen efter som jag är ett stort Fazer-fan (oavsett om det gäller Kakao, Choklad eller bröd). Detta inlägg gjorde ju inte lusten att testa mindre direkt! Undrar om de har någon filial i närheten av Österrike?!

Svar: Jag känner inte till att de skulle ha caféer utanför Finland, tyvärr.. Du måste komma hit helt enkelt ;)
Maria

#2 - - Hemma Hos Felicia:

åh så sugen jag blev! Jag har också tänkt besöka Fazer café flera gånger när jag varit i Vasa men det har alltid varit fullproppat! Men snart får jag säkert en chans! :)

Svar: När jag var där var det bara halvfullt :) Hoppas du får chansen nästa gång!
Maria

#3 - - John Jonasson:

Att han kom från Finland, Finlandssvensk :) och var bagare och gjorde choklad visste jag, men att det fanns caféer döpta efter honom visste jag inte. Men bara i Finland kanske?

Svar: Jo, finns bara i Finland såvitt jag vet. Än så länge iaf :)
Maria

#4 - - Christine's Stories:

Jag var i Helsingfors förra året och tycker att de överlag har väldigt hippa och unika caféer i Finland (eller det kanske är en typisk storstadsgrej?). Många gånger känns det som att nutid möter dåtid, på ett väldigt charmigt sätt. Det där såg väldigt trevligt ut, och håller med om att ett lagom utbud är bäst. I alla fall för en tjej med beslutsångest deluxe. Som jag ;)

Svar: Jag brukar inte gå så mycket på café och har inte riktigt koll på storstädernas utbud, men mycket möjligt :) Jamen precis, jag har samma problem ;)
Maria

#5 - - Veiken:

Det ser så gott ut, en jag har aldrig besökt ett Fazer Café. Det får nog bli ett besök där om jag kommer till Vasa! :)

Svar: Det tycker jag absolut du ska! :)
Maria

#6 - - Lanclin-Linnea:

Jäsess va det såg smarrigt ut! :)

Svar: Det var galet gott, jag njöt av varenda tugga! :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi