bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Veckans bloggspaning v.8 - Rese- och utlandsbloggar

 Dags för veckans bloggspaning, med några utvalda inlägg som delats i fb-gruppen Rese- och utlandsbloggar under den föregående veckan. Det kan vara inlägg som är matnyttiga, extra bra skrivna, innehåller fantastiska bilder eller som jag av annan anledning finner speciellt bra eller intressanta.
 
Ifall ni vill läsa mera relaterat så kan ni klicka er in på förra veckans bloggspaning, eller helt enkelt gå med i Facebook-gruppen som är öppen för alla som är intresserade av resor och livet utomlands! :)
 
svenska resebloggar, utlandsbloggar och expatbloggar
 
★ FREEDOMtravel intervjuar Helena Olmås som vandrar tvärs över Nya Zeeland till fots (över 3000 km) och dessutom samlar in pengar till välgörenhet i samma vända. Otroligt inspirerande läsning!
 
★ Explorista skriver om hur påfrestande det kan vara att leva på resande fot, men hur det samtidigt alltid är så värt det! Att resa med barn i sin tur svarar på den vanliga frågan "Hur har ni råd att resa jorden runt?".
 
★ Halloj världen! listar 10 skäl att inte resa till Thailand - observera att det är skrivet med en gnutta humor och missa inte sista punkten, istället för att eventuellt bli flyförbannade i onödan.. ;) Livet från den ljusa sidan gör tvärtom och hyllar semesterparadiset Thailand i text, bild och poddformat.
 
★ Ladies Abroad bloggar om fantastiska Peles slott i Transsylvanien (Rumänien), och Lanclin - resebloggen om en svensk familj i Bayern har fått uppleva det otroligt fantasifulla Penapalatset i Sintra (Portugal) - en ovanligt lyxig sommarresidens må jag säga!
 
★ Discovering the Planet tipsar om 11 galna temarestauranger i Tokyo (vad sägs t.ex. om att äta middag i ett mentalsjukhus eller dricka ditt kaffe på ett ugglecafé?)
 
★ 155cm har besökt koalabjörnar i Kuranda Koala Gardens i Australien.
 
★ På vift! bloggar om paradisstränder på olika håll i världen, t.o.m. en strand i Sverige!
 
★ 4000mil berättar om sin härliga Sri Lanka-resa i bild och text.
 
★ Siljetherese har förevigat sin London-resa i form av videodagbok. Kul idé tycker jag!
 
 
 Tipsa gärna om ni bloggat om liknande saker eller samma resemål!

Kommentarer :

#1: Anna, New York – My Bite of the Big Apple

Verkligen bra med dessa sammanställningar! Gillar särskilt uppmaningen att läsa sista punkten i Halloj Ingers lista först. ;) Det var nog många som blev upprörda i onödan.

Svar: Kul att du tycker det! :) Hehe, jo verkligen, vissa är lättstötta och vägrar se humorn i det hela!
Maria

skriven
#2: Anonym

Tusen tack Maria för omnämnandet!//Cathinka på vift😉

Svar: Varsågod :*
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :