bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Veckans bloggspaning v.7 - Rese- och utlandsbloggar

 Dags för veckans bloggspaning, med några utvalda inlägg som delats i fb-gruppen Rese- och utlandsbloggar under den föregående veckan. Det kan vara inlägg som är matnyttiga, extra bra skrivna, innehåller fantastiska bilder eller som jag av annan anledning finner speciellt bra eller intressanta.
 
Ifall ni vill läsa mera relaterat så kan ni klicka er in på förra veckans bloggspaning, eller helt enkelt gå med i Facebook-gruppen som är öppen för alla som är intresserade av resor och livet utomlands! :)
 
bloggspaning bland resebloggar, utlandsbloggar och expatbloggar för restips och reseinspiration
 
 
★ Mat- och resebloggen tipsar om hur man botar sin flygrädsla, något som många kan ha nytta av! 
 
★ Flera bloggar om skid- och vinterresor just nu, t.ex. People in the Street som bloggar om att åka skidor i Kanada - och snö hittas även på mera otippade platser, t.ex. i turkiska alperna, som En fantastisk Turkietblogg skriver om.
 
★ Liniz' tipsar om gratis museum i Stockholm - och gratis är ju alltid gott!
 
Towis - En reseblogg skriver om varför de reser med sina barn och "släpar med dem" till andra sidan jorden. Även Att resa med barn tangerar samma tema.
 
★ 4000mil trappar upp 5500 trappsteg till toppen av Sri Lankas heliga berg, Adams Peak/Sri Pada, och det var bara en väg. Även Lanclin har avklarat ett antal trappsteg för att se Morernas borg i Sintra (Portugal).
 
★ Explorista har gjort en fin guide om hur man flyttar och bor utomlands - fokus på Barcelona, Alperna och Tarifa.
 
★ Ladies Abroad guidar er genom fyra olika fantastiska båtturer i Bacuit Bay, Filippinerna.
 
★ Lina Björkskog har varit på safari på Sri Lanka
 
★ Nästa Äventyr har kört igång en serie där hon presenterar sina 5 favoritstäder i Europa. Hittills har hon skrivit om Istanbul, Galway och Stockholm.
 
 
För egen del har jag i reseväg bloggat om shopping på Teneriffa (det mesta från loppmarknader till lyxshopping) och Teneriffas baksida (svartjobb, sociala klyftor m.m.) Läs gärna dem ifall ni missat dem tidigare :)
 
   Har ni bloggat om något liknande? Släng gärna in en länk som kommentar och/eller dela direkt i gruppen! Alltid kul med flera perspektiv :)

Kommentarer :

#1: Ladies Abroad

Vi gillar initiativet med att samla veckans intressanta inlägg på reseområdet. Bra!

Och tack igen för länken.

Svar: Kul att du gillar det! :) Och varsågod!
Maria

skriven
#2: Katarina Wohlfart

Det händer mycket i bloggvärlden på en vecka! :)

Svar: Jo verkligen! Det skulle dessutom bli alldeles för lång lista ifall jag länkade till ALLA inlägg som delas i gruppen :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :