Solrosglädje

Sociala medier har haft dille på solrosor den senaste tiden. Jag har själv längtat efter att besöka ett solrosfält och ta hem en bukett solar till mitt hem, och igår en gråmulen dag fick jag äntligen tummen ur. Solrosfältet ligger så långt bort som i grannbyn där jag växt upp, och initativet kommer från familjens son som så gärna ville ha ett eget solrosfält. Han fick som han ville och nu har han sålt en hel del solrosor till folk i trakten. Härligt med företagsamma barn, eller hur? Och roligare att köpa lokalproducerat när nu möjligheten finns - importerade snittblommor lär ju tydligen vara en stor miljöbov har jag fått höra på sistone, speciellt om de flygs in från en annan kontinent.
 
Jag antar sonen var i skolan när jag anlände igår på förmiddagen, så jag fick möta mamman istället, som valde ut solrosor som ännu ser fina ut (det börjar bli slut på säsongen här inom kort). Så for jag hem med en hel famn med solrosor åt mig och min mamma som också ville ha några. Naturligtvis passade jag på att fota lite, som ju varit smått avundsjuk på alla instagrammares vackra solrosbilder.
 
solrosor i Kimo, Österbotten
 
solrosor - auringonkukat - sunflowerfield
 
social media trend - sunflowers / trendblomma i sociala medier - solrosor
Jag bad även om att få ett porträttfoto såklart.
 
inred med säsongens blomma - solros / interior - decorate your home with sunflowers
Så pryder tre stycken uppiggande solrosor mitt hem. Det finns väl knappast någon blomma som gör en gladare i sinnet att se på?
Taggar: sociala medier;

Kommentarer :

#1: Emma Engström

Solrosor är så himla fina! <3

Svar: Men visst är de! :)
Maria

skriven
#2: Jessica Högberg

dom är verkligen vackra, ett eget solrosfält var en fin önskan. Hoppas helgen blir fin!

Svar: Verkligen en fin önskan, solrosor är ju så poppis dessutom så visst behöver varje ort väl ha minst ett solrosfält :) Tack desamma, i efterskott :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :