Mindre kända sevärdheter kring populära destinationer

Finns det någon annan här som tycker det är roligt att upptäcka lite mindre kända sevärdheter på resande fot? Såna där saker som kanske inte står som topp-10 i reseguiderna eller någon lite småudda avstickare nära populära destinationer - sådant som inte är så välkänt bland turister. Min inspiration till detta inlägg kommer dels från Hallins resebloggs inlägg om alternativa besöksmål när man redan besökt de mera hypade städerna.
 
Men från första början fick jag idén till att skriva detta inlägg från 4000mil som i sitt Prag-inlägg tipsade om fantastiskt vackra nationalparken Bohemian Switzerland som man kan göra en dagsutflykt till. Detta, och sju andra tips från mina bloggkollegor följer nedan.
 
Bohemian Switzerland, utanför Prag 
 

Foto: 4000mil
 
 
Antelope Canyon, Arizona
 
Antelope Canyon är en otroligt vacker kanjon där man får vara nästan helt ifred från andra turister!
 

Foto: Family Earth Trek

 

Isla Bastimento, Bocas del Toro, Panama

Stanna inte på den mest turistiska ön Isla Colon, utan åk vidare till örikets mindre kända paradisö: Isla Bastimentos!

Foto: Malin Lundsten

 

Barcelonas bästa utsiktsplats & en mysig avstickare från storstaden London

Maya Nordlund promenerade många trappsteg för att nå bästa utsiktsplatsen över Barcelona, och Bara Brittiskt tipsar om lilla staden St Albans som är en perfekt dagstur från London när man redan sett de viktiga sevärdheterna i storstaden.

 Foto: Bara Brittiskt
 
 

Parco degli Acquedotti, Rom & Diomidous botaniska trädgård, Aten

Halloj världen! tipsar om att fly Roms storstadsmyller för akvedukter i avslappnad miljö, medans Mitt Grekland rekommenderar botaniska trädgården Diomidous i grekiska huvudstadens ytterkant.

Foto: Halloj världen
 
 
Hortobágy nationalpark, Ungern
 
Ute på den ungerska stäppen i Hortobágy nationalpark utanför Debrecen kan man njuta av stillsam natur, beskåda djur, åka hästvagn och rida. Själv har jag inte ens tänkt på själva staden Debrecen som ett alternativ, kanske jag skulle skippa Budapest och köra på landets näststörsta stad istället?
 

Foto: Discovering the Planet

 

Jag skulle säkerligen ha flera egna tips att dela med mig av, men kanske jag borde skriva om dem i ett eget inlägg. Ett par alternativa sevärdheter som jag bloggat om är i alla fall Half Moon Beach i Melbourne och Hermitage Foreshore Walk i Sydney. Mera alternativt, i synnerhet från Australien, kommer att dyka upp framöver, håll närmast koll efter kommande Brisbane-inlägg!

Hur många av dessa sevärdheter kände du till sen innan? Vilket av de nämnda tipsen lockar dig mest?

Taggar: resebloggar, reseinspo, resfeber, restips;

Kommentarer :

#1: Malin Lundsten

Så inspirerande resmål😍 och kul att få vara med och bidra till reslust!

Svar: Ja verkligen, och inspirerande bloggare <3
Maria

skriven
#2: Ann Rumbleinthearctic

Kul! Jag har faktiskt varit i St Albans. Bodde i England i ungefär ett år då jag gjorde min master, ungefär 40 minuter från St Albans :)
Har varit dålig på att utforska övriga Europa, så går bet på nästan alla städer som folk vanligtvis pratar om. En dag, när jag har tid och pengar kanske, vi får se. Varje gång man åker till Europa vill man ju helst fokusera på Sverige och koppla av :)

Svar: Men vad kul! Jag är inte alla gånger så lockad av de där "måste-städerna" faktiskt, men visst kommer jag att avverka en del av dem också, vid sidan om lite mindre hypade alternativ :)
Maria

skriven
#3: Helena - Oh darling, let's be adventurers (en svensk reseblogg)

Vilket roligt inlägg att läsa. Massa fina tips!

Jag besökte Bohemian Switzerland 2015 och det är ett sånt otroligt vackert ställe! Du kan läsa mitt inlägg här: http://ohdarling.org/bohemian-switzerland/


Svar: Tack så mycket! :) Roligt att du också besökt Bohemian Switzerland, nu har det hamnat på min bucket list! :)
Maria

skriven
#4: Marianne - Glimt av verden

Av disse stedene står Antelope Canyon allerede på ønskelista. Mange av de andre har jeg ikke hørt om. Bocas del Toro vurderte jeg å besøke da jeg var i Panama i fjor, men endte i stedet opp med å gjøre andre ting. Jeg planlegger en reise til Barcelona senere i år, og elsker utsikter, så det var fint å få tips om utsiktsplass :-)

Svar: Kul att du fick lite nya tips! :)
Maria

skriven
#5: 4000mil

Åh vad kul! Antilope Canyon har jag längtat till länge.
:-)

Svar: Antilope Canyon verkar vara det mest välkända på listan av kommentarerna att döma :)
Maria

skriven
#6: Ann-Louise

Vilket inspirerande inlägg med många bra tips. Är väldigt sugen på Antilope Canyon!

Svar: Tack, kul att du gillade det!
Maria

skriven
#7: Maya Nordlund

Åh så bra slutresultat det blev av detta inspirationsinlägg! Många härliga ställen som man nu fått reda på! :) Kul att få bidra också! :)

Svar: Åh tack så mycket för din positiva feedback! Tack själv!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :