bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Sydney - turist javisst, vilsen i förorter och ett rosa China Town

Detta blir mitt sista Sydneyinlägg för ett tag nu, innan jag genom bloggen fortsätter färden i Australien norrut. Lite turistiska sevärdheter, ett gulligt China Town och ett fint kvarter jag fann när jag gick vilse i stan står på menyn!
 
Från ett Chinatown till ett annat. I ett hörn av Sydneys kinesiska grannskap hittade jag den underbart rosa butiksfasaden kantad av rosablommande körsbärsträd.
 
 
Jag har aldrig haft problem med duvor förut, men just de här duvorna som höll till i Chinatown var rätt galna där vi satt och åt lite snacks på en bänk. De var rent av smått aggressiva och gjorde små utfall mot oss, så man fick nästan försvara sig rent fysiskt, haha!
 
Vi passade på att testa en dryck som vi båda sett här och var, men inte riktigt fattat vad det riktigt är för något. Bubble Tea är baserat på te som mixats med frukt eller mjölk och även ofta innehåller geléaktiga tapiokapärlor, som jag tyckte hade en lite märklig konsistens. Drycken finns i många olika varianter och kanske valde jag bara fel smak, men jag känner att jag inte behöver testa detta fler gånger om vi säger så.
 
Entrén till Chinatown visar att man kommit rätt!
 
Jag besökte även vackra St. Mary's Cathedral där en vigsel var i full gång. 
 
3 Wise Monkeys är en pub, cocktailbar och nattklubb. Jag besökte den aldrig, men föll för den klockrena entrén.
 
Efter första dagen av sightseeing i storstaden skulle jag promenera tillbaka till hostelet i Kings Cross. En lätt match, tänkte jag. Men jag lyckades faktiskt gå vilse en smula. Jag visste i alla fall ungefär i vilket väderstreck jag skulle röra mig, och ibland lönar det sig tydligen att gå vilse, för det var ju på så vis jag upptäckte detta ljuvliga lilla kvarter i en stadsdel med ett lustigt namn: Woolloomooloo. Ja, den heter faktiskt så!
 
Jag tycker det vore väldigt mysigt att bo i någon av dessa bostäder!
 
 
 
En lätt förortskänsla kunde anas med ungdomar som hängde på basebollplan.
 
Jag fick även syn på en kissekatt som spanade ut genom gallret.
 
Vad lärde vi oss av det här? - Ibland kan det löna sig att gå vilse! Har du någon gång gått vilse och det har visat sig bli något bra?
Taggar: East Coast, NSW, Sydney, chinatown;

Kommentarer :

#1: Dawan

Jag älskar att gå vilse i storstäder det är så man upptäcker oväntande saker!

Svar: Ja men precis! :) Sålänge man inte går vilse när man är supertrött och bara vill till hotellet, eller har bråttom någonstans!
Maria

skriven
#2: World by Tina

Jag har druckit bubble tea i både New York och Wien - och jag håller med, konsistensen är inget för mig. Som grodyngelägg.

Vackra körsbärsblommor, nu blev jag ännu mer pepp (om det ens är möjligt) på att åka till Tokyo och uppleva sakura festivalen! Åker på fredag, känns fortfarande helt overkligt!

Svar: Haha, det var en ganska bra beskrivning! :D Åh, körsbärsblomning i Tokyo låter ju bara för underbart!
Maria

skriven
#3: Linnéa

Jag smakade bubble tea i New York och håller med dig, ingenting jag vill prova igen...Konsistensen var väldigt... märklig;)

Svar: Ja märklig kan man lugnt säga :)
Maria

skriven
#4: John Jonasson

Härliga bilder, men den på puben med aporna var ju så cool!😊

Svar: Jo, tyckte den var väldigt fotovänlig ;)
Maria

skriven
#5: Linda

Men åh de tre aporna jag ser inget, jag hör inget, jag säger inget! Love them!!! China Town är ett måste besök :)
Svar: JA! Jag är helt såld! Älskar deras produkter verkligen! Så himla bra priser med! Ja älska Skincomfort! Deras rengöringsmousse är oslagbar med!

Svar: Jo de var härliga! Rengöringsmoussen gillar jag med!!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :