Nya lyan: vardagsrummet

Nu är det dags att visa sista rummet i min lägenhet, som också är rummet som jag blev färdig med sist - det var inte så länge sen som jag äntligen fick in en tv! Eller ja, liksom sovrummet ska jag ännu ha upp något på väggen, antingen ovanför tv:n eller soffan. Men jag känner mig ändå redo att ge er en rumsvisning. 
 
Alla mina inredningsinlägg hittas i kategorin Inredning&Hem.
 
Här nedan får ni ett par bilder från den lilla entrén, som leder in i vardagsrummet om man fortsätter rakt fram. Jag ville ha ett vackert blickfång genast när man kommer in i lägenheten, därför placerade jag den gamla byrån och tavellisten just där.
 
 
Hallen sett från badrummet. Väggkrokarna svämmar över av vinterkläder för tillfället och jag ser fram emot att få gömma bort dem och ta fram lättare vår- och sommarjackor! I korgen på golvet förvarar jag mössor, vantar och dylikt.
 
Guldiga hörnan.
 
Nedan vardagsrummet från en annan vinkel. Är väldigt nöjd med att ha hittat möblemang till ett så pass lågt pris. Soffan som går att bädda ut köpte jag second hand för 30 euro och vardagsrumsbordet (kanske snarast ett sidobord) kostade ynka 10 euro! 
 
IKEA-byrån var också väldigt prisvärd. Här finns plats för lite prydnader och böcker, och i lådorna finns mina smycken, nagellack och dylikt.
 
Soffhörnan, med ljusbollar från Halpa Halli och en mysig filt (som jag fick i julklapp häromåret men inte tagit i bruk förrän nu då jag varit så mycket på språng ute i världen). Perfekt plats för soffan då man kan sitta där och kika ut över kyrkbacken och kolla på människor och bilar som rör sig. Fick bland annat beskåda ett litet drama en kväll då en snöskoter havererat mitt i backen.
 
Kolla in min tv, är den inte stilig? Det hade dugit fint med en vanlig svart för min del, men så blev det bytesaffär då någon behövde en tv storlek större medans en annan (fd ägaren till denna tv) tyckte hennes var för liten. Så fick jag denna, den andra fick den i mellanstorlek och den tredje köpte sig en något större modell. Tre flugor i en smäll! 32 tum känns alldeles lagom för mig då avståndet mellan soffa och tv är så litet. De skira gardinerna och vasen ger ett harmoniskt intryck.
 
Närbild på gardin och retrotapeten.
 
Som ni ser är vardagsrummet ganska långsmalt. Fortsätter man rakt fram kommer man till köket, och efter det hittar man sovrummet. 
 
Jag hittade häromveckan snyggaste kuddfodralet på Clas Ohlson, som matchar perfekt med länstolen.
 
Vad tycks, hittade du någon favoritdetalj i mitt vardagsrum? Ifall du även kollat in mina andra rum skulle det vara roligt att höra vilket av rummen som faller dig mest i smaken! :)
Taggar: inredning, inredningsinspo, nya lyan, vardagsrum;

Kommentarer :

#1: Linda

Åh är det Sydney du varit i nyss? Vad gjorde du där? Kul att du hittade till min blogg!
Svar: Ah Amsterdam, häftigt!! Ja så man får ut så mycket som möjligt av semestern. Smart!

Svar: Det är ungefär ett år sedan jag var i Sydney nu, jag bloggar om Australien retroaktivt då jag mest bara hann med korta uppdateringar medans jag var på resande fot :) Har massor kvar att blogga om då jag fortfarande knappt har bloggat något om resten av östkusten, Northern Territory och västra Australien ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :