5 saker jag aldrig trodde skulle hända

Här kommer ett söndagsinlägg av det lite mer personliga slaget. Det finns många sätt att låta läsare lära känna personen bakom bloggen, och listor i stil med denna är ett roligt sätt att göra detta på tycker jag! Så här kommer 5 random saker som jag bara något år tidigare inte hade kunnat föreställa mig skulle hända.
 
 
1. Tycka nattskift är mysigt. När Maria som också jobbar som handledare sa att hon tycker nattskift är mysiga, och jag själv hade haft mina livs första vaknätter, så trodde jag att hon var lite tokig. Men helt plötsligt kommer jag på mig själv med att tycka samma sak..! Faktum är att jag innan jag ens testat trott att nattskift inte är något jag skulle klara av, eller skulle passa mig alls. Så fel man kan ha!
 
2. Frivilligt bosätta mig i Oravais som vuxen. Jag har länge tänkt att lilla tråkiga Oravais är sista platsen jag skulle vilja bo på som vuxen och fri att göra vad jag vill. Och nu hyr jag plötsligt en egen lägenhet och har fast anställning här! Detta behöver ju såklart inte nödvändigtvis vara något permanent, man är väl flyttbar. Men jag fokuserar på nuet och just nu är jag bosatt här på obestämd tid.
 
3. Simma med valhajar i djupa havet. Jag är en dålig simmare och har alltid varit rädd för vatten som jag inte bottnar i, eller är osäker på dess djup. Efter tiden i Australien har jag snorklat vid åtminstone fem tillfällen samt simmat med valhajar, världens största fisk. Oftast med någon form av flythjälp och någon gång med stöd av en guide. Jag snorklade i alla fall två gånger på grunt vatten helt utan någon hjälp, och så var jag så fascinerad av valhajarna att min rädsla åtminstone tillfälligt helt försvann - jag vågade till slut rent av simma med valhajen utan att hålla guidens hand, i vatten vars botten jag knappt ens kunde se. Det kan jag leva på i resten av mitt liv.
 
Bild tagen av en av Exmouth Diving Centre's personal under vår valhajsupplevelse. Ser du oss där vid vattenytan?
 
4. Börja prata finska. Jag hade under en längre period gett upp hoppet om att kunna kommunicera någorlunda vettigt på finska språket som jag kämpat med större delen av mitt liv. Men så hände något under Australienvistelsen - kort innan hemfärd beslöt jag mig för att jag ska börja våga prata finska när jag återvänder. Det är ju bullshit att jag som annars har lätt för språk, inte skulle kunna lära mig behärska detta språk åtminstone så jag klarar mig i vardagssituationer. Någon månad senare släppte spärren och jag började fokusera på att kommunicera istället för att hänga upp mig på språklig korrekthet - vilket varit en stor delorsak till att jag inte vågat tala finska innan. Jag kan fortfarande inte påstå att jag är bra på finska, men jag klarar mig i arbetet och i vardagen.
 
5. Ge mig ut på roadtrip till australiensiska bushen med en främmande karl, ensam, i över en veckas tid. Ja, du hör ju själv hur det låter! Men jag lever än idag - faktum är att det var en av de bästa sakerna jag gjort i Australien.
 
 
Dela gärna med dig av något som hänt dig, och som du aldrig trodde du skulle vara med om!

Kommentarer :

#1: Dawan

Bravo Maria! Vi klarar av mer än vi tror! Hoppas att många fler såna kommer!

Svar: Tack! Ja, det gör vi verkligen :)
Maria

skriven
#2: Marion

Hej bara! Duktit! Har säkert en hel del sånt jag o men kan ju inte komma på enda nu 😂😂

Svar: Tack ska du ha :) Säkert har du också massor av saker du aldrig trodde skulle hända dig :)
Maria

skriven
#3: Marika

Hyvä!! :D

Svar: Kiitos ;)
Maria

skriven
#4: Christine - 29°

Heja, heja! Underbart ju! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

skriven
#5: Danielas Dagbok

Så rolig läsning!!

Svar: Tack, kul att du tycker det :) Detta vore ju ett kul tema på din blogg med!
Maria

skriven
#6: TIDSTJUVEN

Vilken intressant lista! :D Kul att du också har börjat gilla nattskiftena och extra roligt att läsa om din förändrade attityd till finskan. Det är bara att fortsätta prata på :D

Svar: Tack! Hehe jo, det är sällan för sent att ändra uppfattning om saker och ting har jag märkt ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :