Sydneys "must-see" - Bondi to Coogee Walk

Bondi to Coogee Coastal Walk is a 6 km simple walk starting at Bondi Beach in Sydney. If you don't stop to take any pictures or enjoy the view, this will take little over an hour. But obviously you should allow yourself some extra time to admire the views and the ocean. This day was very cloudy and windy, but it actually made the experience more awesome, just watch those wild foamy waves!
 
Bondi to Coogee Coastal Walk är en lätt, 6 km lång kustpromenad. Tar lite över en timme, om man inte stannar upp för att fota eller beundra utsikten desto mera vill säga. Så räkna med mer tid än så, för runt varje  hörn väntar trevliga vyer! Detta är Sydneys kanske mest kända coastal walk, men det finns flera stycken att välja bland, t.ex. min personliga (och mindre kända) favorit: Hermitage Foreshore Walk.
 
Det var mulet och blåsigt, och därmed var havet extra vilt dagen som jag och min nyfunna hostelvän från Japan bestämde oss för att göra denna kustvandring tillsammans. Detta gjorde egentligen upplevelsen mera mäktig, med vågor som förvandlade vattnet till ett enda skum.
 
Bondi to Coogee Coastal Walk, Sydney, NSW
 
Bondi to Coogee Coastal Walk, Sydney, Australia
Ska man bege sig ut bland vågorna i detta väder ska man nog vara väldigt duktig, eller också dum. Känner jag i alla fall själv spontant som inte direkt är fisken i vattnet.
 
spiders in Australia: golden orb weaver, seen in Sydney / spindlar i Australien- golden orb
Vi stötte på en del av dessa "mysiga" spindlar - golden orb-weavers. Ej farliga i sig, men de kan naturligtvis bitas om man stör dem och de är kända för att potentiellt framkalla hjärtattack hos de som råkar kliva in i ett av deras stora nät och upptäcka att de har en spindel lika stor som handflatan i nyllet. Risken för dödlig utgång är förstås främst ett faktum för den äldre delen av populationen, eller för den med hjärtsjukdom.
 
Bondi to Coogee Coastal Walk, Sydney, Australien
 
På denna promenad passerar man ett antal stränder och bostadsområden. Kan tro man ska vara rätt rik för att köpa ett hus eller lägenhet här.
 
Bronte Beach in Sydney, NSW, Australia
 
Waverley Cemetery in Sydney, Australia - ovanlig gravgård i Australien
Eftersom en del av den ursprungliga rutten blev förstörd efter ett stormväder 2016 så blev det en liten omväg genom en ganska ovanlig gravgård - Waverley Cemetery, Jag har nog aldrig förut sett en gravgård med havsutsikt! Har du?
 
Gordons Bay, Sydney, Straya
Detta torde jag ha fotat vid Gordons Bay, där det finns en underwater nature trail - vad man nu ska kalla det på svenska. En sorts led som man snorklar sig fram längs, eller varför inte genom att fridyka. I det här vädret var det dock verkligen inte läge för något snorklande.
 
Tamarama Beach, Sydney, NSW, Australia
 
Tamarama Beach, om jag inte missminner mig. Stranden var dock stängd denna dag på grund av väderförhållandet.
 
sevärdhet i Sydney, Australien - Bondi to Coogee kustpromenad
Min japanska Sydneykompis kan man skymta där framme.
 
must see in Sydney, Australia - Bondi to Coogee walk
 
visit Sydney - Bondi to Coogee Coastal Walk
Så hade vi nått den sista stranden därifrån vi tog bussen tillbaka till vårt hostel. Vi hade klarat av hela vandringen utan en regnskvätt, men så satte det igång precis när vi tagit sikte på busshållsplatsen. Rätt bra tajmning måste jag ju säga!
Taggar: Bondi Beach, East Coast, NSW, Sydney;

Kommentarer :

#1: Johnny Friskilä

Vad kul med ordet gravgård. Det hade jag aldrig sett förut, så det var jag tvungen att googla :-)

Svar: Och jag har aldrig insett att det är ett finlandssvenskt ord, jag trodde faktiskt att man säger så i Sverige med! :) Intressant med tanke på att finlandssvenskan sägs ligga ganska nära ursprungssvenskan (vilket en gång i tiden var betydligt mer lik engelskan än vad den är idag). Vi använder ju en direkt motvarighet till engelskans graveyard :)
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Vackra och härliga foton. Får en verkligen att längta till sommaren.😊

Svar: Tack så mycket! Jo sommaren får faktiskt börja komma snart ;)
Maria

skriven
#3: Linda, resamedvetet.se

Vi gick delar av den när vi var där, supermysigt i eftermiddagssolen.

Svar: Härligt! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :