bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 4: Julklappsönskelista 2018

Tycker inte du också att det var lättare att skriva önskelistor när man var liten? Minns inte exakt vad jag skrev på dem, men troligen stod barbiedockor, cd-skivor, blå inredningssaker till mitt rum och hästprylar högt upp på listan över saker jag ville ha i julklapp... Numera har jag ju det mesta jag tycker jag behöver, men efter att ha tänkt till ordentligt så fick jag även i år ihop en rätt diger önskelista för 2018 för allmän beskådning:
 
Bildkällor: lensball /// snygga långkalsonger /// stormkök /// pocketbok /// passfodral /// presentkort
 
En bra bok
För att få en bild av vilken typ av böcker jag gärna läser så är mina senaste favoriter Vad heter ångest på spanska?, 10 år och 1000 piskrapp och Bokhandlaren i Kabul, så någon bok i den stilen skulle verkligen uppskattas. Alltså i genrerna reseäventyr eller livsöden baserat på främmande kulturer. Jag har sökt runt lite på Adlibris och där lockar t.ex.
New Delhi - Borås: den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull
Alla floder flyter mot havet
Med livet som insats: i strid mot Isis.
 
Ett litet stormkök (gas)
Ett stormkök som drivs med gas och som är tillräckligt kompakt för att även ta med på långvandring. I första hand skulle jag ändå använda det när jag campar med bilen, men den lilla modellen borde ändå funka bra tycker jag då jag bara kokar åt en eller max två pers.
 
Netflix-prenumeration
Kanske det skulle bli dags för mig att börja prenumerera på Netflix - Vill någon pröjsa ett par månader?
 
Presentkort till New Yorker
Ett presentkort till min favoritbutik som nu äntligen öppnat i Vasa vore ju inte fy skam.
 
Snyggt passfodral
Mitt gamla passfodral fick jag kasta, för det var vansinnigt slitet. Ett fodral med något peppigt citat eller med karttryck skulle falla mig i smaken.
 
Reseadapter
En multi-reseadapter som funkar världen över, tänk att aldrig mer behöva fundera över om ens stickkontakter fungerar dit man har bokat en resa. Såg att Clas Ohlson har en variant, men med varierande recensioner... Tips någon?
 
Lensball / linskula
Detta är tydligen en ny trendgrej bland fotografer - en sorts glasboll som man kan få till riktigt häftiga och roliga bilder med vidvinkeleffekt. Den ultimata leksaken för mig med andra ord!
 
Tråkiga nödvändigheter
Saker jag kan komma på som kanske inte är dunderroligt att få, men som jag saknar i vardagen, är t.ex.
- en ugnsform
- långkalsonger (storlek 36/S borde vara ok)
- snö- och solskydd för bilens vindruta
- aluminiumkastrull, 3 eller 4 L
- lite mera bestick, ett set om 4 vore alldeles lagom
- ett basic verktygskit med de där allra nödvändigaste sakerna som hammare, de vanligaste skruvmejslarna och sånt där. Vill inte ha någon enorm låda på grund av brist på förvaringsuttrymme dock.
 
 
Vad önskar du dig i år?
Taggar: julkalender, julklappar, wishlist, önskelista;

Kommentera inlägget här :