bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 21: hemmagjort julgodis

De senaste åren har det varit något av en tradition för mig och mamma att tillverka julgodis, och med nöd och näppe lyckades vi även i år hitta en kväll som funkade för oss båda. Jag tvingade mig ur soffläget som jag befunnit mig i nästan en vecka på grund av svår förkylning och hosta och så satte vi igång att laga knäck och rischoklad. 
 
Jag hade från början tänkt mig ischoklad med rispuffar i, men så var kokosfettet slutsålt så jag hittade på en annan version med pepparkakskryddor istället. I efterhand inser jag att det hade blivit godare med choklad med 50% kakaohalt, istället för 70%. Men de får helt enkelt vara ett hälsosammare alternativ till den sötsliskiga knäcken.
 
På tal om knäcken så försökte vi oss på en hård version med havssaltflingor i år, för att slippa kleta med överprissatta konfektformar. Men tyvärr blev den inte så pass hård att den gick att bryta, så det kommer bli en rätt kladdig historia att äta dessa. Nå, supergoda blev de iallafall!
 
Brukar du laga julgodis?
 
I bakgrunden en bit av världens sötaste julklappspapper
Taggar: jul, julkalender;

Kommentarer :

#1: Reiselinda

Ser gott ut! Blir som oftast lite julbak här. Ibland lite godis.

Svar: Något vill man väl alltid laga själv, blir så trist att enbart ha choklad köpt från butiken :)
Maria

skriven
#2: hopihopi

Jag har oftast köpt konfektformar på typ tokmanni eller clas olsson. Där har jag hittat förpackningar med ca. 200 formar för kanske 2 euro. Istället för de där aluminiumformarna som finns i butiken, 20 st i en ask som också kostar 2 euro. *tips tips*

Svar: Åh bra idé! Måste minnas det till nästa år! Eller kanske jag köper redan i mellandagarna ifall de inte är slutsålda, så har jag dem färdigt hemma ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :