bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lucka 19: Filmtips inför julen och mellandagarna

Juletid är som gjord för att gosa ner sig i soffan med en film, eller hur? Därför tänkte jag tipsa om en del av filmerna jag sett på sistone, vilket är ganska många eftersom jag efter en paus äntligen har tillgång till Netflix igen.
 
CC0 Creative Commons
 
Kitschiga julfilmer
Många av alla dessa julfilmer är på gränsen till sliskiga polkagrisstänger, men en del är ju bara så feel-good och gulliga att vad gör väl det. Elf är väl i princip den ultimata julfilmen, medans The Princess Switch, The Spirit of Christmas och The Holiday Calendar bjuder på hopplös romantik och ögongodis.
 
Om man blir trött på de klassiska julfilmerna så vad sägs om filmer eller serier med bibliska förtecken? När jag nyligen varit sjuk och fullständigt utan röst så låg jag hemma och kollade alla episoder av serien A.D. Kingdom and Empire på ett par dagar. Tyckte det var en riktigt bra serie om livet i Jerusalem och dess omnejd efter korsfästelsen, om apostlarna och andra viktiga historiska personer, och om romarnas herravälde över landet. En hel del våld, men det speglade säkert också vardagen på den tiden.
Efter detta ville jag hitta mer som relaterar till Israel i svunna tider (jag har ju förståeligt nog utvecklat ett helt nytt intresse för landet efter att jag rest där) och då hittade jag The Red Tent (en miniserie på två delar), som handlar om Dinahs liv. Dinah var dotter till Lea och israeliternas anfader Jakob och de levde i Gamla testamentets tid. Också den miniserien tyckte jag var riktigt bra, och den bjuder på lite mer romantiska scener och kärlek.
 
I mellandagarna kanske man inte längre är så sugen på julfilmer, utan hellre vill titta på något trevligt som passar hela familjen?
Jag såg nyligen Mowgli: Legend of the Jungle som nyss kommit ut på Netflix, en film som jag starkt kan rekommendera!
Det finns även en hel del trevliga Disneyfilmer, t.ex. Moana som jag gärna skulle se igen.
Eller kanske Red Riding Hood om man vill ha spänning och inte har barn hemma?
 
Vad har du sett för trevliga filmer på sistone? Vad rekommenderar du till julen och mellandagarna?
Taggar: filmtips, jul, julkalender;

Kommentarer :

#1: Reiselinda

Några kitschiga julfilmer hör julen till. Jag har redan sett ett par som ligger på Cmore, men tänker ta en provmånad på Netflix över jul och se vad som finns där också. Ofta kommer man ju inte ens ihåg namnen på filmerna och ibland visar det sig att man sett dom tidigare, men det gör inte så mycket... Om man pratar annat än julfilmer, så var den senaste bra filmen jag såg Mordet på ORientexpressen.

Svar: Ja, vad är väl en jul utan det :) Undrar om Cmore också har en gratismånad som man får prova på? Jag har nämligen gratismånad hos Netflix just nu och kunde ju prova andra alternativ innan jag bestämmer mig för vad jag ska prenumerera på :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :