Höst och nystart

Nu har det hunnit vara höst officiellt ett litet tag och jag känner det är hög tid att offentliggöra mina tankar, planer och mål kring den närmaste framtiden. Någon långsiktig plan finns ännu inte i min värld, men det är ju lite mer spännande så. Efter min långa utlandsvistelse i Australien och Singapore känner jag i alla fall mer än någonsin att hösten för med sig en nystart på ett plan. Mitt liv just nu ser delvis ut som innan jag åkte till Australien, men bättre, och med mer motivation och ambitioner.
 
 
 
Detta vill jag göra i höst:
 
- Hitta ett jobb (heltid eller deltid), och under tiden vikariera såsom jag gjorde förra året, mestadels med ensamkommande minderåriga flyktingar. Med lite tur kan jag småningom kanske få en anställning på ett av dessa boenden, via läroavtal.
 
- Jag har även varit i företagstankar länge. Men jag ska avvakta ett litet tag tror jag och se hur det känns senare i höst på den fronten.
 
- Hälsa på vänner som jag inte sett på typ ett år, och umgås med familj och släkt.
 
- Njuta av naturen i Finland.
 
- Om möjlighet finns, hälsa på en vän i Göteborg och kanske kombinera resan med ett par andra nordiska resmål. Är också lite sugen på en sväng till Umeå eller Tallinn. Övriga resor tror jag att jag får fundera på efter jul när jag kanske börjar få bättre ordning på ekonomi och budget.
 
- Eventuellt skaffa ett eget boende, om jag hittar en liten och tillräckligt billig lya.
 
 
Detta tror jag kommer bli bättre jämfört med fjolåret:
 
- Hittills ser det mycket mer lovande ut på vikariefronten än häromåret, alltså att det ser ut som att jag kan få tillräckligt med skift och klara mig bättre ekonomiskt, förhoppningsvis nästan helt utan FPA-stöd (arbetslöshetsstöd). Nästa vecka kommer jag t.ex. jobba 5 skift, det är ju en full arbetsvecka!
 
- Jag är mycket mer klar i huvudet och ser möjligheter och lösningar istället för problem och hinder.
 
Dags att bli stark igen!
 
 
Mål och utmaningar i höst:
 
- Bli bättre på finska! Något under Australienresan fick mig att vakna till och inse att varför skulle jag inte kunna lära mig finska på konversationsnivå. Jag har kämpat med finskan nästan hela mitt liv och har antagligen fått trauman från finskalektionerna i skolan som gjort att jag inte förmått lära mig det sen heller. Men nu har jag anmält mig till en finskakurs och i kombination med den kommer jag även öva och förbättra min finska via jobbet. Jag har inte ens varit på första lektionen ännu och jag känner redan att det börjar gå bättre!
 
- Satsa på gymmet igen. Nu ska min kropp bli stark igen och min hållning ska bli bättre. För min del är det egentligen så enkelt att om jag tränar upp musklerna i hela min kropp så kommer en bra hållning liksom på köpet. Slutar jag träna en period så sjunker jag liksom ihop igen.
 
- Jag vill bli tryggare i vattnet och en säkrare simmare. Detta kräver att jag börjar besöka en simhall regelbundet. Om jag kommer få tid över till detta i höst återstår att se.
 
 
Hur ser du på hösten du har framför dig? Har du några mål, utmaningar eller planer?

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Det låter som en bra planering. Det där med företagstankar får du fundera väldigt noga över. Att vara egen är 24 timmars jobb 7 dar i veckan,iallafall det första året, kanske mer. Tacka nej till jobb som företagare är förödande, de kunden återkommer säkerligen inte med ny förfrågan. Har du inte tränat nog som backpacker? :) Ta och njut av tillvaron och gör vad du känner för inget ska kännas som ett tvång.

Svar: Ja alltså att driva företag på heltid finns verkligen inte på kartan just nu, utan det är isf bara en liten sidogrej där jag kan bestämma helt själv hur mycket tid jag kan lägga ner på en enkel firma. Inga tvång här inte, gör bara det jag vill och behöver :)
Maria

skriven
#2: Days by Johanna

Så intressant och få ta del av dina mål och din planering för hösten! :)


Svar: Tack, kul att du tycker det :)
Maria

skriven
#3: TIDSTJUVEN

Heja heja! :)

Svar: Tack Maria :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :