4 typer av Instagramkonton som jag inte gillar

CC0 Creative Commons
 
Alla har säkert något som man stör sig på vad gäller Instagram. Här kommer några av mina irritationsmoment:
 
FOTOTJUVAR
De som har konton fulla av fantastiska bilder - som de inte tagit själva. Jag gillar helst inte sådana bilder, då personen i många fall troligen bryter mot copyrightlagar och det vill jag inte understöda. 
 
ENFORMIGHET
De som lägger ut massor av bilder exempelvis på sina barn, eller bara består av selfies. Överlag kan jag bli uttråkad av väldigt enformiga konton som lägger ut alldeles för mycket av samma sak, jag är mer en gott och blandat-människa som gärna vill ha lite av varje när jag följer lifestyle-konton. Nåt barn här och nån selfie där är helt ok, men däremellan vill jag också ha natur, resor eller annat som ser trevligt ut i kameralinsen. Ögongodis av alla de slag helt enkelt.
 
PLASTIKKIRURGI
Det är ett antal konton i denna kategori som gillar mina bilder och kanske även följer mig. Det känns nästan som en pik, att de försöker antyda att jag behöver fixa till min kropp?? Nej tack, jag vill inte följa er och jag behåller gärna mina minimala boobs, tack.
 
"FITNESSMODELLEN"/"MUSKELKNIPPET"
Alltså jag tränar ju på gym själv och kan gilla lite "fitspo" ibland. Men när instakontot mestadels består av att de vill visa upp sina vältränade kroppar så blir det helt enkelt inte intressant längre. Deras kroppar ser ju ändå precis likadana ut på alla 10 bilder de lagt ut den senaste veckan. Jag efterlyser träningskonton med lite mer variation och kreativa bilder. Kanske bilder på er själva in action istället för att bara posa, bra mat att äta när man vill bygga styrka, roligare fotovinklar..? Videor som visar rätt teknik kunde också vara en toppenidé!
 
 
Finns det andra typer av Instagramkonton som du helst inte följer? Fyll gärna på listan i en kommentar!

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Tycker exakt likadant som dig i den frågan! :) De som bara lägger ut bilder på sina katter, hundar, mat, ja enformighet. Just matfoton när folk är på restaurang, är jag allergisk mot. Varför måste de lägga ut det? Har en tjejkompis från barndomen på FB, hon skrev varje dag vad hon skulle laga för mat, in i detalj, till sist kunde jag inte lpta bli att skriva ett inlägg om vad jag tycker om sådana inlägg, utan att nämna hennes namn, men hon slutade med de inläggen. :D

Svar: Det är ju en sak med starkt nischade konton, men även de (eller kanske framför allt de) måste tänka till så att det blir variation på något sätt så inte alla bilder ser typ likadana ut sen. Matkonton t.ex. kan ju vara intressanta om det är varierande rätter fotade ur olika vinklar o.dyl., och snyggt fotat. :)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Haha, dessa skulle jag nog inte heller gilla ... Fast vi har delat upp det, så det är Peter som sköter vårt Instagramkonto @freedomtravelnews. Så jag är aldrig inne där ;)

Svar: Hehe, då slipper du iaf handskas med alla irriationsmoment på Instagram... ;)
Maria

skriven
#3: Danielas Dagbok

Plastik-kirurgerna följer mig också, vet ej vad de försöker uppnå med det 😂 Kul inlägg att läsa!

Svar: Haha, skönt att jag inte är ensam!! :D
Maria

skriven
#4: Christine - 29°

Som jag håller med dig!

Svar: Kul att du tycker likadant :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :