Julklappar till den som gillar att resa

Detta är lucka 3 i Marias Memoarers julkalender 2017
 
 
I dagens lucka i min adventskalender bjuder jag på några julklappstips till den som älskar att resa. Julklappar för just resenärer känns ganska tacksamt på något sätt, för det finns oändligt mycket saker som den restokiga och upptäcktslystna kan tänkas uppskatta att få i gåva. 
 
☆ Restänk - konversationskort med frågor i olika reserelaterade kategorier som är tänkta att få en att reflektera kring olika värderingar och situationer som kan uppstå när man reser. Detta nylanserade spel har skapats av bloggkollegan Resa Medvetet.
 
Snyggt passfodral. Detta är något jag själv är ute efter. Etsy har olika varianter som man kan göra mer personliga genom att ha mottagarens namn på det.
 
☆  World adapter. Adaptern som ska funka i över 120 länder - praktiskt för den som reser runt lite överrallt.
 
Multiverktyg är praktiskt speciellt för backpackern och friluftsmänniskan.
 
En snygg ryggsäck för den som vill göra en kortare dagsvandring eller reser lätt gör livet lite trevligare. Denna 20 liters ryggsäck från Fjällräven rymmer mera än den klassiska minimala varianten.
 
☆ Den vanliga scratch map-kartan känner säkert de flesta resefantaster till, men visste du att det även finns en variant för den som gillar handarbete? Om du känner någon som gillar korsstygn OCH resor så är korsstygnskartan detta ultimata julklappen - bara fantasin sätter gränser för vad du kan göra med denna! Själv är jag inte duktig på just handarbete, så helst bara en snygg stor plansch med världskarta för min del, tack.
 
En resig bok. Det kan vara en reseguide till nästa planerade resa, eller kanske något som matchar precis det tema som din resenördiga vän snöat in sig på, t.ex. en guide till stugor med fri övernattning runtom i Sverige, världens bästa skidåkningsdestinationer, eller Skottlands whiskydestillerier. Själv skulle jag vilja läsa boken "För den som reser är världen vacker".
 
 
Dela gärna med dig av fler fina julklappstips för globetrottern i kommentarfältet!
Taggar: jul, julkalender, julklappar, julklappstips;

Kommentarer :

#1: Angelica Wåhlin

Så bra tips!!

Svar: Kul att du tycker det!
Maria

skriven
#2: Linda, resamedvetet.se

Tack för många bra tips och för att du sprider Restänk - gör mig jätteglad!

Svar: Ingen orsak, tack för att du skapade en så bra grej :)
Maria

skriven
#3: Emelie

Kan varmt rekommendera laptop-varianten av Kånken när man reser. Dom har bekväma axelremmar och ett innerfack vid ryggen till laptop, eller till värdefulla saker som man vill ha närmast sig när man är ute på resande fot! :) Kul tips!

Svar: Tack för tipset, låter praktiskt!
Maria

skriven
#4: Ann-Louise

Det är otroligt länge sedan jag broderade korsstygn men den där kartan blev jag allt lite sugen på :-) Många bra tips!

Svar: hehe, kanske du borde slå till på en :)
Maria

skriven
#5: World by Tina

Ja det är verkligen ett hett tips att resa med mycket space i väskan - alltså när man går på det där stora torget i Marrakech (eller rättare sagt tappar bort sig) är det helt omöjligt att inte gå wild and crazy i shoppingen. Jag handlade en hel del keramik, sandaler, mängder av pråliga smycken, världens fulaste bajskorvsklänning - som va jättefin på dom marockanska kvinnorna - men såg förjäklig ut på mig haha. Kan verkligen rekommendera Marocko, och att resa runt, inte bara åka till Marrakech som är vanligt. Alla städer var så otroligt olika från varandra. Som ett mini-indien. Hade samma upplevelse där.

Svar: ja jag kan tänka mig det blir mycket shopping :) Hur lång tid skulle du säga man behöver för att resa runt till låt oss säga 3 olika städer och kanske någon ökenvandring och en tur till Atlasbergen? :) Gillar inte att stressa och ha fullproppat program varje dag
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :