Fiffiga prylar för resenärer och backpackers

Andra resor / other destinations / backpacker, backpacking, packa, reseprylar, travel essentials / Permalink / 5
11 smarta reseprylar från backpackingstuff
 
 11 essentials for travelers and backpackers 
(Summary in English in the end of this blog post)
 
Nu i somras upptäckte jag en ny svensk webshop vars affärsidé går ut på att "erbjuda smarta, användbara, högkvalitativa, prisvärda, och ibland även annorlunda och roliga prylar som på många sätt kan underlätta för dig som ska ut och resa under en längre period". Perfekt för olika sorts resenärer och i synnerhet för backpackers, därav kom webshopen att heta just www.backpackingstuff.se.
 
I deras utbud finns för tillfället bl.a. backpackingryggsäckar i olika storlekar, mindre ryggsäckar, utrustning och tillbehör, elektronik m.m.
 
Förutom till Sverige så levererar de även till Danmark, Norge och Finland. Häromveckan fick jag själv hem ett paket med en massa fiffiga prylar som jag tror och hoppas jag kommer ha användning för under mitt tänkta år i Australien, se bilderna nedan. Detta kan ni se som mina personliga tips på smarta prylar och tillbehör speciellt för den som ska resa under en längre tid, men även för kortare resor i synnerhet för den som reser under mera backpacking-liknande förhållanden, eller kanske för den som ska bo på enklare vandrarhem istället för fullt utrustade hotell.
 
prylar för en backpacker eller annan resenär / travel essentials for backpackers and travelers
 
Detta ser ni alltså på bilden ovan:
 • Värdebälte - för extra värdefulla ägodelar som pass, smartphone och pengar som man vill ha nära kroppen. Använder man jacka eller en lös tröja kan man dessutom ha det innanför för att dölja värdebältet och inte riskera att väcka onödig uppmärksamhet. Man knäpper fast den på framsidan och spännet är dessutom lite dolt, vilket försvårar för eventuella tjuvar att knäppa loss den och rycka den åt sig.
 • PowerBank 50000mAh - med denna snygging kan man ladda t.ex. mobilen, kameran eller någon annan elektronikpryl när man inte har tillgång till eluttag. T.ex. på långflygningen. Man kan ladda två enheter samtidigt med denna och jag har testat hur många gånger jag kan ladda min smartphone (Huawei P8 Lite) med den. Facit säger en och en halv gång. Jag har aldrig haft en sån här mojäng förut så vet ej om det är bra eller dåligt, men lär räcka för mina behov iallafall! Man kan ladda upp PowerBanken igen t.ex. genom en laptop (med medföljande usb-kabel).
 • Mikrofiber-resehandduk - Jag fick en gång en mikrofiberhandduk till julklapp och den var så tunn och bra och tog minimal plats i resväskan, så naturligtvis är det mikrofiber som gäller även nu när jag ska vara mycket på resande fot och måste packa så smart och minimalt som möjligt! Denna väger typ inget och är dessutom snabbtorkande. Den ska dock helst inte tvättas i tvättmaskin.
 • Flygplansadapter 3.5mm - en adapter så man kan använda sina egna hörlurar i flygplanets underhållningssystem, ifall man inte nöjer sig med flygplanets egna. Denna kommer jag eventuellt ha glädje av, återstår att se om Qatar Airways har underhållning som faller mig i smaken.
 • Spork i titanium - bland det fiffigaste jag sett - en blandning mellan gaffel, kniv och sked! Bra att ha när man t.ex. campar eller bor på vandrarhem som kanske inte har tillräckligt med bestick och utrustning för alla gäster.
 • Kraftigt kombinationslås - alla vandrarhem och hostell har inte egna lås till sina förvaringsboxar, så kan vara bra att ha med ett eget för säkerhetsskull. Detta lås verkar inte finnas i sortimentet just nu, men kanske dyker upp igen?
 • Grenuttag och adapters - reser man till länder som inte har samma sorts vägguttag som vi behövs ett sånt här set för att man ska kunna ladda sin mobil, laptop o.s.v. Grenuttaget kanske inte är livsnödvändigt, ifall man kan leva med att eventuellt bara kunna ladda en enhet i taget. Men kanske kan bli knepigt ifall man bor på vandrarhem och måste slåss om ett fåtal uttag. Får se om det ryms med i väskan - adapters är åtminstone ett absolut måste.
 • Tandborstfodral - av hygienskäl är ett fodral till tandborsten alltid bra att ha.
 • Handtvättmedel - något som garanterat kommer till användning under längre resor!
 • Vakuumpåsar - vakuumpåsar för att spara plats i resväskan/ryggsäcken, och som ej kräver dammsugare. Jag är inte alls säker på om jag kommer använda dessa för just min Australienresa, eftersom jag hur som helst kan ta med väldigt begränsat med kläder - eller snarare begränsat med vikt. Men jag tänker också att det kan vara bra för att kläderna inte ska flyga omkring inne i väskan och trassla till sig o.s.v. Att kläderna hålls mer organiserade med dessa, och förhoppningsvis inte heller skrynklas lika lätt? Jag ska testa mig fram lite här hemma och se om jag kommer fram till att de blir fiffiga att packa kläderna i, eller ej! Berätta gärna vad du tycker i kommentarfältet ifall du någon gång testat såna här påsar!
 • First Aid Kit - första hjälpen-kit när en mindre olycka är framme. Jag har alltid haft som vana att ha med mig ett litet "hemapotek" när jag reser, främst plåster, värktabletter och liknande. Med denna har jag dessutom uppgraderat mig med alkohol-tvätt, bandage och lite annat smått.
 
smarta prylar för en backpacker eller annan resenär
 
smart travel essentials for backpackers and travelers
 
Dela gärna med er av fler förslag på saker som är bra att ha med sig på resa, särskilt när man gör längre resor och eventuellt reser som en backpacker! :) Något särskilt som man speciellt bör ha med sig när man åker till Australien?
 
In English:
In cooperation with www.backpackingstuff.se I got to pick out some really smart travel essentials from their webshop. In the pictures you can see the following things: waist wallet with hidden buckle, a fancy pink PowerBank for charging your smartphone etc, super lightweight and thin microfiber towel, airplane headphone adapter if you want to use your own headphones, spork - a mix of spoon, fork and knife, combination lock for locking up things safely in the hostel, power strip and adapters - when traveling to places with different sockets than at home, toothbrush case, hand wash powder detergent, travel vacuum bags and a first aid kit.
Feel free to give some more advice on smart travel essentials in a comment - have I forgotten something very important?
#1 - - FREEDOMtravel:

Många smarta saker där! Jag åker ingenstans utan en nagelsax, kan användas till grymt många olika saker haha (man ska bara komma ihåg att inte lägga den i handbagaget ;))

Svar: Nagelsax ska jag absolut ha med, naglarna måste ju dessutom klippas hur som helst :)
Maria

#2 - - Jenn - forever abroad:

Powerbank och resehandduk - det skulle jag behöva! Reselakan i siden skulle jag själv vilja rekommendera, äger inget själv men brukar låna mammas. Det tar ingen plats och kan vara smidigt om man ska bo på hostel där lakan inte erbjuds.

Handtvättmedel följer också alltid med när jag reser ;)

Svar: Oh, det var ett fiffigt tips, ska försöka ta reda på var jag kan få tag i såna :) Annars hade jag funderat ifall jag skulle ta med en liten sovsäck istället och använda den som lakan och täcke...
Maria

#3 - - Hanna Karlsson:

Powerbank går inte att klara sig utan!

Svar: Nej känns kanske inte så bra att batteriet är heldött innan man kommit fram till destinationen.. :S
Maria

#4 - - Veiken:

Powerbank är bra. Min laddar mobilen tre gånger innan den behöver laddas igen..
Jag är lite tveksam till vacuumpåsar av den enkla anledningen att det faktskt är lite extra vikt!
En bra pincett kan man ha mycket nytta av. Om man glömmer ett "måste" brukar det finnas att köa på plats.

Svar: Då verkar din powerbank vara snäppet vassare :) Ja själva påsarna tycker jag väger nästan noll... Men risken finns ju att man packar med för mycket, om man inte är strikt med att inte överskrida en viss vikt trots att det finns uttrymme förstås :) Pincetten åker definitivt med!
Maria

#5 - - Lina - The world according to AdrenaLina:

Jag har också hittat till backpackingstuff.se :) Massa bra saker!
Vakuumpåsarna är just en sån sak som jag har tänkt köpa till nästa resa, mest på grund av att hålla olika kläder organiserade i olika påsar (var stor frustration på att rafsa runt efter diverse kläder i väskan under förra resan, speciellt om det mesta är svart). En lång (3m tror jag fanns) laddningssladd hade jag också tänkt köpa då uttagen ofta är en bit från sängen och det kan va skönt att ha mobilen nära sig även när den laddas, vilket iofs powerbanken hjälper till med. Matlådor (såna som passar i varandra) hade jag antingen tagit med eller köpt rätt snabbt på plats, att förvara mat i och att äta ur. Reselakan (istf sovsäck då Australien går mot sommar) och regnskydd till din backpack (vilket även skyddar vid flyg) är också att rekommendera :) åh nu kommer backpackingsuget! :)

Svar: Jo, och nu såg jag att de hade fått in lite nya grejer också som också hade varit fiffigt att ha! :) Ja just det där med att hålla kläderna organiserade vore rätt skönt.. Jag hoppas också att påsarna hjälper till att hålla kläderna skrynkelfria. Fast om man enbart är ute efter att organisera kan man ju egentligen använda vilka plastpåsar som helst, kanske i olika färger, eller skriva på dem vad som finns där :) Hmm, kanske jag utnyttjar powerbanken istället för att dra med en laddningssladd, kan inte packa halva väskan med diverse reseprylar heller, vill även att hygienprodukter, kläder, fotoutrustning och dylikt ska få plats också ;) Matlådor var också en idé, ska fundera på det! Regnskydd har jag, tänkte använda det som skydd för ryggsäcken när den åker som incheckat bagage dessutom :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi