Om katter fick blogga...

Djuren i mitt liv ♥ / Permalink / 4
Krr-mjau! Nu är det jag som styr och ställer här i bloggen, jag lyckades nämligen hacka in mig på mattes blogg! Jag ser att matte redan nämnt mig vid några tillfällen, men jag måste säga att jag är lite chockad över att jag inte fått mer plats i bloggen än så. Det är ju trots allt jag som är mittpunkten i mattes liv! Det finns visst en kategori som heter „Djuren i mitt liv“ också, jag ska alltså dessutom samsas med andra kattskrällen, och en och annan hund?!  *morr* Jag tror bestämt att jag ska lämna en liten „present“ i något hörn tills matte kommer hem igen… Jag gör så ibland när jag vill ta ut min hämnd. Nå, jag tänkte låta er lära känna mig lite bättre via listan som följer, för listor är tydligen något som ni jubelidioter tycker är skoj. Ifall ni är fler kissemissar där ute som tillfälligt tagit era människoslavars bloggkonton i beslag så tycker jag att ni fyller i samma lista själva – så får de se en gång för alla vem det är som styr och ställer egentligen!
 
 
Vem är jag? Jag går under namnet Ronja (ers majestät hade varit ett lämpligare tilltalsnamn enligt min åsikt), jag är ung i sinnet trots mina 12 år och så har jag naturligtvis den bästa pälsfärgen: sköldpadda - det enda rätta om man vill ha stil!
 
sköldpaddsfärgad honkatt
 
Vilken mat gäller för mig – och vad går bort: Det duger inte med vad som helst kan jag säga! Jag äter inte människors oätliga trams, utan det ska vara mjukmat för katter, i portionspåsar, med massor av sås! Latz nya sensations sauces har jag väntat på i typ hela mitt liv! Försök inte lura i mig konservburkmat, mat med gelé är också blä. Sen går det för sig att knapra på lite torrfoder ibland, typ Whiskas duger om det inte finns något bättre. Kyckling, fisk och annat som ni dumskallar försöker lura i mig ibland - nej fy och blä! Däremot tokgillar jag mör smörgåsskinka, och skinkan från Oravais Rökeri. Men det får jag sparsamt av, de brukar prata om att man måste tänka på mina njurar pga saltet. Bah.
 
Var sover jag helst? Jag har otaliga sovplatser. Jag sover gärna delar av natten med matte Maria när hon är klok nog att befinna sig på hemmaplan, och allra helst OVANPÅ min människoslav. Alltså om hon sover på rygg ligger jag på hennes mage, och sover hon på sidan så ligger jag på hennes andra sida. Ibland vaknar hon med en tass i örat, hihi. Annars går det också bra att sova på mattes handväska eller resväska om en sån råkar ligga framme, eller på en dyna på en stol, eller i soffan...
 
tortoiseshell female cat
 
Mitt favoritgodis: de där mjuka godisstickorna med hög kötthalt (exempelvis Whiskas), det finns antagligen inget som får mig upp i varv som när jag hör prasslet från en sådan förpackning från köket! 
 
Favoritårstid: Sommar och tidig höst! Jag avskyr regn, slask, köld och snö, så under vinterhalvåret går jag halvt i ide. På sommaren kan man fånga och ta hem goda sparvar och sorkar, klättra i träd, springa i gräset bland roliga insekter och fjärilar och njuta av solen. Dock blir jag trött om det är alltför varmt, därför är soliga och lagom varma sommar- och höstdagar kanske mest lämpliga för mina äventyr.
 
katt som klättrar i träd
 
Favoritsysselsättning: fånga smådjur av olika slag, äta, sova, mysa i famnen på någon av mina människoslavar, titta genom fönstret, springa av mig utomhus, och driva mina slavar till vansinne genom att jag vill ut, och två minuter senare ska jag in igen och så upprepar jag den proceduren ett antal gånger under dagens lopp. Ibland vet man ju inte riktigt vad man vill här i livet, ute eller inne?
 
Vad gör jag när det kommer gäster (objudna, jag har aldrig gett dessa idioter till människor tillåtelse att klampa in i mitt hem!): Om personen är lugn och har en mjuk och behaglig stämma kommer jag eventuellt fram och hälsar. Råkar jag mot all förmodan gilla personen kanske jag t.o.m. parkerar mig i famnen och utser den till en del av mitt revir. Är personen (oftast en man) högljudd och/eller har en grov stämma gömmer jag mig under sängen och kommer inte fram igen förrän idioten avlägsnat sig. Jag blev rent ut sagt förbannad när gammal-matte hade 60-års kalas i vintras och drog hit en helt bunt med människor. Då surade jag under sängen i timtal. 
 
Vad gillar jag inte?: Ja, objudna skräniga otäcka människor, eller människor i större grupp. Grannbarnen som inbillar sig att jag överhuvudtaget vill ha att göra med dem (ja, barn överhuvudtaget, låt dem inte komma nära mig!), när mina slavar inte lyder order omedelbart (speciellt om de dessutom skrattar åt mina försök att förmedla mina simpla önskemål). Och åska. Åska är också en sak som får mig att gömma mig under sängen.
 
Det var allt för idag, avlutar med en bild på mig som kattunge, visst var jag söt? Och ifall ni vill se mer av mig (vilket ni ju självklart vill!) så såg jag att jag finns lite bättre representerad på mattes instagramkonto @mariasmemoarer än här på bloggen, följ det kontot!
 
sköldpaddsfärgad kattungen
 
#1 - - Pernilla:

Hahah! :D Den här vara bra! Roligt att få läsa om kattens perspektiv. Kanske gör den här själv nån gång när jag hinner och länkar till din blogg, ifall det är okej?

Svar: Absolut, det får du jättegärna göra! Roligt att du gillade det! :)
Maria

#2 - - FREEDOMtravel:

Haha, det finns ingen katt här som kan blogga... Om mina tidigare husdjur (tamråttor, numer i råtthimlen) hade fått blogga hade de beskrivit sin favoritmat såhär: räkor, leverpastej och glass. Var de helst sov? I sin hängmatta. Always! :)

Svar: Äsch, vad synd att ni inte har husdjur just nu som kan invadera er blogg ;) oh, råttor, såna har jag länge velat ha! :)
Maria

#3 - - Sara Pepparkaka:

Hej Ronja, det här är Tussen som bloggar:
https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2016/10/02/bloggkatten-har-kapat-bloggen/

Svar: Men vad roligt att du också ville göra listan, kul att läsa! En dag ska vi katter minsann ta över världen, med klös ;)
Maria

#4 - - Freja Marley Lindsjö:

haha så flummigt inlägg :D

Svar: Hehe, på ett bra sätt hoppas jag :D
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi