bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Bloggare för Världens Barn, stöd till Haiti och andra goda gärningar

Jag måste bara tipsa om en fin grej som bloggkollegorna 155cm och Resfredag startat igång för ett tag sen, nämligen Bloggares insamling för Världens Barn. Det är fantastiskt vad man egentligen kan göra som bloggare bara man har rätta viljan! Själv har jag på sistone inte betalat in pengar till välgörenhet på regelbunden basis, annat än om butiken råkar ha en Röda Korset-bössa vid kassan eller dylikt. Men nu ska jag faktiskt skänka en liten slant till Världens Barn! Kanske du också vill hjälpa dem att uppnå målet på 3000 sek för denna insamling?
 
Uppdatering: även Mat- och resebloggen har just nu en välgörenhetskampanj där han för varje ny person som gillar hans Facebooksida och delar blogginlägget skänker 5 sek till Hoppets Stjärna för att stötta Haiti.
 
Sen har jag även skänkt tid i form av att volontärjobba hos flyktingförläggningen i Oravais lite nu som då. Den volontärverksamheten tog dock slut före sommaren och verkar inte återupptas i nuläget då det inte anländer så mycket nya flyktingar för närvarande och förläggningen därför nu har situationen under kontroll på egen hand. Men sådär som ett tips om man själv har det ekonomiskt knapert och inte kan skänka bort pengar - har du tid över, skänk den istället! Det finns med stor sannolikhet något sätt att hjälpa utsatta på din ort, fråga Röda Korset, den lokala flyktingförläggningen, härbärgen för hemlösa, katthuset eller var som helst där du känner att du vill ge en hjälpande hand. Behöver ju inte handla om just barn. Lite goda gärningar här och där skapar en finare värld att leva i. Eller vad tycker du? Vilken form av välgörenhet/samhällsfrågor brinner du extra mycket för, och gör du något konkret för att göra skillnad? Nu vill jag absolut inte ge någon dåligt samvete för att man inte gör något, jag förstår fullständigt att man inte alltid orkar engagera sig. Men jag kan lova att det känns bra att göra det bara möjligheten finns :)
 
Foto: Linda Engström, 155cm.se
Taggar: Världens Barn;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Vet inte hur röda korset är i Finland, men här skänker jag inga pengar till dem. Två chefer i rad har förskingrat miljoner, den första avslöjade de för några år sedan, han hade förskingrat 8 miljoner, sedan så förskingrade efterträdaren minsann också! Finns UNHCR och andra mer pålitliga, men man ska ha i åtanke att inte mer än hälften kommer fram, mycket går åt till administration, löner och annat. Jag brukar kolla upp vilka som bidrar mest och är öppna. Litar på UNHCR.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Johan_af_Donner

Svar: Men oj, vad sjukt att giriga personer ska ha att göra med välgörenhetsorganisationer. Pengar och makt gör vissa helt samvetslösa uppenbarligen :( Har ej hört om detta och heller inte hört att något sånt skulle ha hänt i Finland. Däremot vet jag att en del av pengarna förstås går till administration och löner till en del, men har aldrig riktigt fattat hur stor andel det är. Hälften är för mycket tycker jag. Ska försöka minnas detta nästa gång, och ska jag ha att göra med röda korset så ställer jag upp som volontär istället där röda korset inte får intäkter utan jag ställer upp med min tid istället - t.ex. dela ut donerade kläder till behövande eller vad det kan vara. Undrar om det är liknande problem med t.ex. WWF..?
Maria

skriven
#2: Cecilia

Så himla bra initiativ. Ja, man kan verkligen göra mycket som bloggare - bara man vill. Jag har skänkt pengar via en radioinsamling till Världens barn, annars köper jag regelbundet Situation Stockholm som är en tidning som hemlösa säljer, skänker möbler, kläder och liknande till Statsmissionen och liknande. Men precis som John så kollar jag alltid upp innan jag skänker pengar.

Sv: det är en nikon d3100. är du nöjd med din d5000?

Svar: Det var fina tips på goda gärningar som kostar lite eller inget :) Jo, jag är helt nöjd med min D5000 hittills, bra kamera att börja med tycker jag :)
Maria

skriven
#3: Linda, 155cm.se

Tack Maria för ett fint inlägg om detta! En av de största anledningarna till att folk ger pengar är för att de mår bra av det, det känns bra i magen att bidra. Jag själv brinner frågor där vinstintresse förstör för barn, jag tänker exempelvis på alkoholindustrin eller sexindustrin.

Svar: Ja men precis, så är det! Ja speciellt sexindustrin är fruktansvärd!!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :