bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

ESC-feber - i dubbel bemärkelse

Ja som ni kanske kan gissa utgående från rubriken satt jag och kollade ESC med feber igår kväll, jag har väl fått någon smitta från att ha jobbat med småbarn i veckan... Fast ja, en kopp finrexin* hjälpte mig att hålla mig vaken ända tills slutet - detta är verkligen en fantastisk grej som tillfälligt kan lura kroppen att tro att den är betydligt friskare än vad den egentligen är... ;)
 
Nå, vad tyckte jag om resultatet av Eurovision Song Contest 2016? Jag förstår att det vinnande bidraget från Ukraina har ett djupt och viktigt budskap, och scenshowen var stundvis galet snyggt. Lyssnar man verkligen på texten och ser hur inlevelsefullt hon sjunger så blir man berörd. Men själv röstar jag enligt vilken låt jag tycker är bäst, i kombination med scenshow o.s.v. Detta är inte en sådan låt - jag skulle inte sätta den på min spellista om vi säger så, eftersom jag inte gillar själva melodin alls. Men jag säger grattis till Ukraina hur som helst, och diskussioner om politiska ställningstaganden överlåter jag till andra. Medmänsklighet har i min värld inte så mycket med politik att göra - eller borde åtminstone inte ha det. Pengar är gift känns det som ibland.
 
Eurovision Song Contest 2016, ESC Sverige/Sweden
 
Under eurovisionens gång poängsatte jag och några vänner samtliga bidrag i en gruppchatt under namnet "Eurovisionsmaffian", vilket var lite skoj. Sedan samställde vi våra topp-10-listor och den som efter resultatet hade tippat minst rätt får vara ESC-värd hemma hos sig nästa år. Jag kan säga så mycket som att det inte blir jag i alla fall ;)
 
Såhär såg min personliga topp-10-lista slutligen ut:
 
1. Australien
2. Frankrike
3. Sverige
4. Italien (är fortfarande inte helförtjust i framträdandet, men jag älskar helt enkelt låten)
5. Ungern
6. Ryssland (känner inte så mycket för själva låten, men wow för scenshowen..!)
7. Israel
8. Litauen
9. Lettland
10. Österrike (velade mellan några bidrag här, men fick bli Österrike till slut)
 
Det var verkligen en spännande final med tanke på hur utspridda 12-poängarna från jurygrupperna var. Det var verkligen ingen självklarhet vem som skulle vinna till slut, även om det såg väldigt säkert ut för Australien ett tag.
 
Vilka bidrag gillade ni mest? Vann rätt bidrag, eller vem borde ha vunnit?
 
*Finrexin är en av Finlands bästa uppfinningar. Ett pulver mot feber, förkylning och värk som man häller i varmt vatten och innehåller acetylsalicylsyra, koffein och C-vitamin. Det bästa som finns om jag behöver energi, t.ex. om jag är tvungen att hålla mig alert eller prestera trots att jag egentligen borde ligga och vila. Ganska gott smakar det dessutom, finns i olika smaker.

Kommentarer :

#1: Anonym

Tjaa, finrexin kunde jag inte alls dricka förr. Min mage tålde inte acetylsalicylsyra, men nu kan jag drick de i små mängder.
Angående ESC så tyckt ja de va rätt, fast Australien sku ha vari lika rätt också.

Svar: Ja lite värre förstås om man inte tål acetylsalicylsyra... Jag använder annars minimalt med värkmedicin och liknande, enbart när jag måste. Om jag bara kan så försöker jag i första hand vila bort huvudvärken, feber etc. ESC-finalen var ett sådant tillfälle, för det ville jag verkligen inte missa ;)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Vi missade Mellon eftersom vi var på fest (en fd granne som hade avskedsfest inför sin jorden runt-segling ;))

Svar: Låter som en ganska godkänd orsak att missa mellon i år ;)
Maria

skriven
#3: Lena

Tyckte att det var många bra låtar med i år men håller med om vinnaren, även om den var viktig och personlig tyckte jag att den var riktigt tråkig.

Favoriter: Nederländerna, Belgien, Frankrike, Australien, Litauen, Österrike och så är jag ju väldigt svag för Storbrittaniens bidrag.

Svar: Jo, tycker likadant. Men jag accepterar det med tanke på budskapet. Hade det varit budskapslöst hade jag blivit riktigt sur, men då hade hon ju garanterat inte vunnit heller.
Maria

skriven
#4: Danielas Dagbok

Bulgarien va min favorit! Ukraina gilla jag minst...

Svar: Det fanns nog ett par bidrag som jag tyckte var ännu sämre än Ukraina, enligt mig iaf :)
Maria

skriven
#5: John Jonasson

Vet du om det går att köpa Finrexin i Sverige? Googlat men det finns bara på Åland som ju också är Finskt.

Svar: Tyvärr tror jag inte det, om det inte finns någon webshop som levererar till Sverige eller så. Verkligen synd att ni inte har detta i Sverige (vad jag vet har ni inget direkt motsvarande heller), vill själv inte vara utan detta! När jag bodde ett litet tag i Tyskland så frågade jag om de hade motsvarande, men det smakade blä och jag tror inte det innehöll koffein heller, vilket är bland det bästa med hela produkten ju, speciellt för mig som inte dricker kaffe eller energidryck ;)
Maria

skriven
#6: John Jonasson

Oj, dricker du inte kaffe? Finland är ju nummer ett i världen före Sverige som är tvåa på att dricka mest kaffe :D Klarar mig inte utan kaffe på mornarna... :)

Svar: Nej, gillar inte (finskt) kaffe och min mage tål inte kaffe vidare bra heller. Smakmässigt föredrar jag italienskt starkt kaffe framför blasket som dricks i Finland, men å andra sidan - ju starkare kaffe, desto mera stryk får magen. Jag blev sängliggande ett par timmar en gång efter att jag intagit espresso två gånger på en dag.. :( Så bäst är det att jag inte dricker det alls, men visst kan det vara trevligt med en cappuccino eller islatte ibland.
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :