CatNmaus - egyptisk mau-kattunge söker hem!

Allmänt, Djuren i mitt liv ♥ / Permalink / 1
Detta är inget samarbete på något sätt, utan jag vill helt enkelt göra lite totalt frivillig gratisreklam för mina nära vänners uppfödning av egyptisk mau-katter (CatNmaus). Detta är en ursprungsras som stammar från Kairo-området i Egypten - vilket innebär att arten inte uppstått genom korsning av andra raser. Det är en väldigt vacker och annorlunda kattras med sina naturliga fläckar/prickar och atletiska kroppsbyggnad. Den är liten-medelstor och har kort päls, samt är den snabbaste av tamkattraser (kan nå upp till en hastighet på 58 km/h..!) och har ett speciellt läte som nästan låter melodiskt. De är stabila och vänliga till sinnet och väldigt lekfulla - många gillar även vatten. De förekommer i färgerna bronsspotted, svartsilverspotted och svartsmoke. En riktigt härlig ras som jag skulle överväga starkt själv ifall jag beslöt mig för att en dag skaffa raskatt :)
 
Mera info om CatNmaus och om kattrasen finns på deras hemsida, och de har även en fb-sida (FI CatNmaus Cattery) samt ett instagramkonto (@sakinamau) som uppdateras regelbundet.
 
egyptian mau kitten, CatNmaus
 
Egyptisk mau-fläckar
 
svartsilverspotted/silver egyptisk mau/egyptian mau
 
Just nu har de hela 8 stycken söta hårbollar, varav en fortfarande är ledig (den ni ser på bilderna ovan). Det är en hona född 3 januari 2016 och hon är leveransfärdig 1 april - finns nära Vasa. De är naturligtvis endast intresserade av seriösa och ansvarsfulla köpare. Som personlighet är hon lekfull, modig, snäll och självständig. Och förstås rumsren, vaccinerad, avmaskad, chippad och veterinärgranskad så som de ska vara när man köper en raskatt. Man får även en registreringsbok samt startpaket för kattunge vid köp. Hon har en väldigt fin stamtavla med mamma Shämsä som har fått titlarna "vuoden nuori 2012"(årets unga) och "vuoden aikuinen 2015"(årets vuxna) i Finlands mau-förening, och pappan Bias som har blivit framröstad till publikens favorit två gånger på utställningar i Seinäjoki. Så tveka inte att ta kontakt med uppfödarna ifall ni är intresserade!
 
Jag avslutar med ett par bilder där jag sitter bland ett gäng härliga lurvbollar, samt lite brottningsmatch <3
 
Egyptian mau, FI CatNmaus
What's up med att försöka gnaga på mina jeans, de smakar tydligen gott..? Jag är förresten "fadder" åt Shämsä som ni ser på bilden :)
 
egyptisk mau, FI CatNmaus
Tass i hand <3
 
egyptian mau, kittens
Ibland går det vilt till... 
 
egyptisk mau, kattungar
Övar de kanske sumobrottning?
 
Vilken kattras gillar ni mest?
#1 - - ninozia:

Så fina och söta!

Svar: Visst Är de! :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi