Ett annat hett tips på vinterexperiment

Detta tips är inte bara hett, utan rentav kokande hett ;) Här behövs hett vatten (ska ha kokats strax innan användning), helst kallare än -20 grader utomhus och ett par muggar. Och så en kamera ifall man dessutom vill föreviga det hela på foto. Jag pratar förstås om nästan kokande vatten som i tillräcklig kalla temperaturer blir till ett moln av snökristaller när man kastar det i luften. Många av er har säkert redan sett bilder på fenomenet och här kommer en av mina bilder:
 
vinterexperiment: kasta kokande vatten i minusgrader
Tanken var änglavingar :)
 
Om eventuella åskådare inte trodde att jag hade tappat greppet när jag tidigare satt i snön och blåste såpbubblor för att därefter jaga dem med kameran en svinkall vinterdag så kanske de blev mera övertygade om den saken en stund senare när jag gjorde detta experiment... ;) Dessutom var jag ensam, så jag la kameran på en låda, ställde in 10-sekunders-funktionen m.m., hällde i kokhett vatten i två plastmuggar, la ner muggarna i närheten, satte igång nedräkningen, tog muggarna och sprang till min plats och kastade i rätt ögonblick. Måste ha sett heltokigt ut för en utomstående! :D
 
Jag vet inte exakt vilken temperatur det måste vara för att funka, när jag försökte vid ca. -20 grader gick det halvbra, men när jag tog dessa foton var det minst -25 grader och då funkade det ju ganska fint. Kan eventuellt också bero lite på hur pass torr luften är och/eller hur länge det varit kallt (jag antar att fukthalten i luften minskar ju kallare det är och ju längre den ordentliga kylan varar).
 
kasta hett vatten mitt i kalla vintern för att se det bilda ett moln av snökristaller
 
Hann ni också testa under de kalla dagarna? Om inte, lägg detta på minnet tills nästa riktigt kalla dag :)

Kommentera inlägget här :