bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Att börja året med ett tomt blad.

Alla skriver eller pratar om nyårslöften och planer för året 2016. För mig känns 2016 som ett tomt blad och ett frågetecken. Jag väntar på betyget för att officiellt kunna titulera mig fil.magister, men sen är väl världen i princip öppen. Jag har inte den största motivationen just nu, men försöker hitta en öppning av något slag så jag kan lämna Finland nångång, för här verkar det inte finnas många möjligheter för mig och det är inte hållbart i längden att bo hos föräldrarna och ta emot de få vikarie- och ströjobb som dyker upp. Så att jag måste (och framför allt vill) åka till ett annat land är väl ungefär det enda jag har helt och hållet på klart vad gäller detta år just nu. Därför kan det kännas lite halvt jobbigt att se hur andra redan verkar ha hela sitt år färdigt utstakat och planerat, i grova drag iallafall. Med detta menar jag ju förstås inte att jag tycker att folk inte borde skriva om dessa saker, lika lite som jag tycker att hälsobloggare ska lägga ner bara för att vissa tar illa upp av att se andra leva hälsosamma liv. Bara för att klargöra ;)
 
 
Är också ganska öppen för förslag vad gäller jobb. Vad som helst som låter någorlunda intressant typ, till att börja med. Funkar det ekonomiskt kan jag tänka mig ett deltidsjobb och vid sidan om komma igång smått med att frilansa. Ska försöka få små inkomster via bloggen samt försöka mig på mera översättning och content writing, t.ex. Egentligen står jag ju redan i startgroparna och har gjort ett par mindre jobb, så har väl redan börjat komma förbi "fundera-stadiet", alltid något :)
 
Och så finns det ju ett och annat som man behöver jobba på hos sig själv, typ stärka självförtroendet, stressa mindre, leva mera i nuet och allt det där. Skulle också vara härligt att hitta tillbaka den där äkta träningsglädjen som jag hade ett tag. Jag har äntligen börjat komma igång igen efter en lång paus, men känslan är ännu inte den som jag haft förut. Men det går inte att tvinga fram, så kanske den plötsligt dyker upp.
 
Så ja, jag antar väl att jag har lite försiktiga mål och planer trots allt, men jag har inte många specifika sådana. Men aldrig förut har väl ett år varit såhär oplanerat för mig. Vilket kan kännas lite svårt när man egentligen är lite av ett planeringsfreak, eller kanske jag håller på att ändras på den fronten? Om så är fallet beror det antagligen på en viss spontan italienare som i princip aldrig planerar någonting alls.. ;) Detta känns som ett år där jag antingen kommer hitta ett kontorsjobb i en europeisk storstad, eller också kommer jag att ge upp och flytta till bushen i Afrika och leva det simpla livet, typ. Får se åt vilket håll det lutar mest sen. 
 
Någon annan som är i en liknande situation eller delvis känner som jag? :)

Kommentarer :

#1: Emelie

Lite skönt kan det ju ändå vara med ett tomt blad, man får liksom skriva vad man vill då! Men jag förstår precis, sitter själv i liknande situation med jobb och så, men jag hoppas detta är året då jag ska få "ett riktigt" jobb. :p

Svar: Jo, på sätt och vis. Egentligen hade mina planer sett lite annorlunda för hösten och början av 2016, men fick göra lite ändringar och nu vet jag nästan inget om hur saker och ting blir, så känns sådär... :P
Maria

skriven
#2: MATILDA

Hoppas du haft en bra start på 2016! :)

Svar: Tack! :)
Maria

skriven
#3: Rania {Rania Maria Photography}

Svar: Det var verkligen helt annorlunda mot allt jag tidigare sett och besökt, verkligen en upplevelse!

skriven
#4: Danielas Dagbok

jaaaaag. har ingen aning om hur mitt liv kommer att se ut om några månader

Svar: Då är vi åtminstone två om det.. Hoppas allt löser sig på bästa möjliga sätt för oss båda :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :