bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Nästa resa går till...Israel!

Det var ett litet tag sen jag bokade min resa, men jag har inte kommit mig för att nämna det i bloggen ännu. Men nu kan jag alltså avslöja att jag i början av oktober ska iväg på en 12-dagarsresa till Israel!
 
Varför vill jag dit? Det finns så många vackra och häftiga platser att se, både natur- och historiemässigt. Så pass många att jag inte ens kommer hinna se allt som jag skulle vilja se får jag konstatera efter lite noggrannare research. Jag har även ett par vänner som bor där, en som jag kommer att hänga med i Tel Aviv, och en annan som jag eventuellt kommer att träffa i Jerusalem om det funkar med hans schema.
Jag förväntar mig att uppleva vissa spänningar i form av stränga kontroller och åtminstone ana motsättningar folkgrupper emellan, men jag hoppas på att även se judar, muslimer och kristna som klarar av att leva i samförstånd, för jag tror fortfarande på att det är något som är möjligt. Jag vill äta god mat och träffa vänliga och intressanta människor.
 
Vad jag vill se:
 
- Tel Aviv: den äldsta stadsdelen Jaffa, de långa stränderna, street art i hippa Florentin, gamla hamnen (Old Port) och en gnutta av stadens moderna centrum. Kanske även göra en utflykt till Haifa och/eller Caesarea om tiden räcker till.
 
- Jerusalem - gamla staden, religiösa byggnader, Mahane Yehuda market... Från Jerusalem har jag tänkt mig en utflykt till Döda Havet och ett eller två andra ställen, det är ännu lite öppet vart. Några förslag? Kunde exempelvis tänka mig att övernatta i någon beduincamping eller så.
 
Vad jag vill ta med mig hem: 
 
- pärlcouscous
- en souvenir som gärna får förena de tre religionerna judendom, islam, kristendom på något sätt
- någon döda havet-produkt
- många fina intryck, minnen och foton
 
Dela gärna med er av era bästa Israel-tips och råd!
 
CC0 Creative Commons
Taggar: israel, kvinnliga äventyrare, resfeber, restips, soloresenär;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Vad kul! Vi var i Israel förra året. Vi har inte varit i Tel Aviv, men däremot i Jerusalem, Döda havet och en del andra orter runt om, under en roadtrip. Läs gärna våra tips här: https://www.freedomtravel.se/restips/Asien/Israel/

Svar: åh, tack för länken, ska genast kolla in den! :)
Maria

skriven
#2: Malin Lundsten

Vilken härlig resa Maria! Ser så framemot att få följa med till Israel via din blogg.

Svar: Ja verkligen! Kul att du vill följa min resa :)
Maria

skriven
#3: Angelica Wåhlin

Wow, vad spännande!

Svar: Ja verkligen, ska bli härligt att se något mer exotiskt som omväxling :)
Maria

skriven
#4: TIDSTJUVEN

Wow, det kommer säkert vara en häftig upplevelse! :D

Svar: Ja det hoppas och tror jag det kommer bli :D
Maria

skriven
#5: Jennifer Sandström

Men åh så roligt! Så spännande! Reser du ensam alltså? Eftersom du har vänner som du ska möta upp där också? :)

Svar: Tja, alltså vissa saker kommer jag ju att göra själv, men som sagt känner jag en israel som bor i Tel Aviv och som kommer visa mig runt lite i staden. Sen känner jag en annan som bor någonstans mellan Gazagränsen och Jerusalem typ, som jag troligen också kommer träffa - antingen i Jerusalem eller så möts vi upp och gör en roadtrip nånstans. Får se :) Delvis solo alltså
Maria

skriven
#6: Anonym

Spännande! Jag har sneglat en del på Israel et tag. Ska bli spännande att höra vad du tyckte sen. Trevlig resa!

Svar: Tack! Hoppas du hittar inspiration hos mig sedan när du ska boka din egna resa i framtiden ;)
Maria

skriven
#7: Fantasy Dining

Kommentaren ovan var från mig 😉

Svar: Hehe, du slant lite på tangenterna när du skulle skicka iväg ;)
Maria

skriven
#8: Marianne - Glimt av verden

Så spennende! Jeg besøkte Israel og Palestina (mest Palestina, egentlig) i nesten to uker høsten 2008. Det var ingen vanlig turistreise, men vi gjorde en del "turistgreier" likevel, blant annet fikk vi ganske mye tid i Jerusalem, en by jeg virkelig likte godt. Stemningen i gamlebyen er utrolig fin og spesiell. Har også besøkt blant annet Betlehem og Jeriko, og Dødehavet. Det er jo en fantastisk opplevelse å flyte rundt der! Bare pass på å ikke få vann i øynene ;-)

Du har forresten skrevet mange fine blogginnlegg om sommerturen i Skandinavia. Jeg har lest alt, men ikke rukket å kommentere. Det var veldig trivelig å møte deg i Oslo, og gøy å lese det du har skrevet om denne byen :-)

Svar: Åh, vad kul att du också fått uppleva Israel! Tyckte upplevde du då att det var mycket utfrågningar på flygplatsen, om varför man besöker landet m.m.? Har hört att det ofta är så.
Tack så mycket, kul att du läst mina inlägg! :)
Maria

skriven
#9: Emma Engström

Hoppas verkligen att det blir en superbra resa! :D

Svar: åh, tack ska du ha! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :