bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Önskeresor 2018

Många kanske redan har bokat in flera resor för året, men jag har inte ens börjat kolla på flygbiljetter än..! Jag tror jag tar det ett par månader på förhand och hoppas på överkomliga priser då. Åtminstone har det funkat helt bra tidigare då jag aldrig eller sällan behövt hålla mig till specifika datum när jag bokar en resa.
 
Men visst har jag funderat lite över vart man kunde tänkas resa i år, och vad som känns realistiskt med tanke på mitt heltidsjobb. Jag tänker mig att i alla fall en långweekend på våren eller början av sommaren samt hösten och någon lite längre resa under sommarsemestern borde vara möjligt. Sedan kan man säkert också åka bort över ett par dagar nån gång ibland inom Finlands gränser. Nedan följer några destinationer som jag tänker mig:
 
 
 
Amsterdam
Mitten av april har jag förstått är den bästa tiden att se tulpaner i Nederländerna (rätta mig om jag har blivit felinformerad!), så jag vill försöka få till en liten resa till Amsterdam ungefär då. Jag har en bekant från Australientiden som jag kunde passa på att hälsa på i samma vända, så i bästa fall behöver jag inte betala för boende!
 
Göteborg-Köpenhamn
Jag fick redan i höstas inbjudan till att hälsa på en vän som flyttat från Finland till Göteborg, men ännu har ingen resa blivit av... Så här års lockar inte södra Sverige direkt så jag tänker mig att sommaren skulle passa bättre vädermässigt. Göteborg ligger även nära Köpenhamn, så jag tänker att om jag kan skrapa ihop tillräckligt många dagar så kunde jag t.ex. flyga till Göteborg och spendera ett par dagar med min vän, sedan åka buss eller tåg till Köpenhamn och vara ett par dagar där, därifrån jag flyger hem. Jag hoppas i alla fall att kollektivtrafiken är sådan att detta går att genomföras på ett praktiskt sätt, men jag skulle väl tro att det ska gå smidigt? Jag har även en kusin som bor i trakterna, så i bästa fall kunde jag även åka dit på blixtvisit. 
 
Semesterresan?
Det här är ett väldigt öppet kapitel ännu. Det beror dels på hur många semesterdagar jag får och hur många obetalda tjänstledighetsdagar jag kan plussa på detta. Sen har jag inte bestämt mig för någon destination ännu - misstänker att biljettpriser m.m. får avgöra. Platser jag är riktigt sugen på att besöka är i alla fall Marocko, Italien, Israel och Lissabon. Men sen beror det ju också på vilken månad jag tar ut semestern och vart det lönar sig att åka då. Marrakech i juli kan bli lite väl svettigt, exempelvis. Det kan också hända att Göteborgresan jag nämnde ovan måste inkluderas i min semester, då det handlar om så pass många dagar.
 
Rom
På hösten blir det antagligen en weekendresa till Rom för att fira en vän som fyller 30. Jag kanske tar någon extra dag där för mig själv, för att bara leva lite "la dolce far niente".
 
Inrikes
Inom Finlands gränser tänker jag mig en liten visit till Helsingfors, små vandrings- och campingäventyr främst i Österbotten (men kanske även längre bort) och så var det ju den där finska tjejen jag lärde känna i Australien som hade föreslagit att jag kunde komma och hälsa på vid hennes föräldrars sommarstuga inåt landet på sommaren, kommer inte ens ihåg vad orten heter längre. Har aldrig varit i de trakterna innan så kunde vara intressant! Jag drömmer också om någon härlig julmarknad eftersom jag inte besökte en enda ifjol, men om det blir i Finland eller utomlands får jag ta ställning till senare i år.
 
Hur vill du resa i år? Har du redan bokat allt, eller gör du som jag och tar det mesta som det kommer?

Kommentarer :

#1: Angelica Wåhlin

Vi har också tänkt försöka få till en resa till Rom i år :D

Svar: Men vad roligt!
Maria

skriven
#2: Danielas Dagbok

Så här såg tulpanerna ut i Amsterdam i mitten av april ifjol: http://danielasdagbok.com/2017/april/keukenhof-gardens-2.html

Så ja, rekommenderas! 😍

Svar: åh tack för länken, ska kolla in! :)
Maria

skriven
#3: Dawan

Jo till Amsterdam vill jag också ivår men det blir nog inte av för vi åker ju på vår familje resa jorden runt i sommar! Jag får hålla mig!

Svar: Kanske det får räcka med jorden runt-resan för i år jo.. ;)
Maria

skriven
#4: World by Tina

Tuplaner i all ära, själv siktar jag på körsbärsblommingen i Tokyo. Fast får se om jag lyckas spara ihop det som behövs. Våren brukar domineras av svindyra festivalbiljetter. Men det ska nog gå, annars kanske det får bli tulpaner istället haha.

Svar: Den är jag också sugen på att uppleva! Men tror inte det blir någon långresa i år. Kanske jag försöker pricka in körsbärsblomningen i Stockholm i brist på bättre :D
Maria

skriven
#5: hopihopi

Jag drömmer om Medelhavet i augusti-september. Inte så stor skillnad vart egentligen, har varit till Grekland, Rhodos, Turkiet... Men kan bra fara dit igen. Italien lockar också.

Eller en citysemester vart som helst i England eller Irland.

Svar: Ja medelhavet i september (när sommarvärmen troligen lämnat hemmaplan) vore verkligen inte fy skam :)
Maria

skriven
#6: FREEDOMtravel

Intressanta planer och drömmar! Vi har nyss kommit hem från Israel :) Rom besökte vi i september, härlig stad! För egen del har vi många planer och idéer, men inget som är helt spikat ännu ... ;)

Svar: åh härligt! Och bra att det inte är bara jag som har ospikade planer ;)
Maria

skriven
#7: Fantasy Dining

Många härliga önksningsdestinationer. Själv har jag bokat drömresan till Taiwan men förutom det så får jag se hur det blir.

Svar: åh så spännande det låter! :)
Maria

skriven
#8: Renates Reiser

Mange spennende planer og drømmer du har for 2018! Selv har jeg bare planlagt og booket en reise, og det blir en rundreise i de sørlige delene av Afrika i vår. Ellers drømmer jeg om et gjensyn med blant annet Romania, Albania og Skottland. I år vil jeg fokusere enda mer på natur og vandring, og Pakistan står derfor også på ønskelisten. Vi får se hva det blir til. Det ligger jo litt frihet i å ikke ha bestilt så mange reiser enda. :)

Svar: åh, låter ju härligt! Speciellt spännande låter vandring i Pakistan! Jo det är sant att lite spontanitet ger någon sorts frihet :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :