bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Souvenirer från Australien och Singapore

Souvenirer - vad tänker du om det och vad för sorts souvenirer/minnen tar du hem från resor, om du nu köper något alls? Souvenirer kan ju också vara så mycket mer än prylar tycker jag, det kan lika gärna handla om bruksvaror som kläder och kryddor. Det kan bli lite krimskrams för min del ibland, men helst köper jag mer praktiska och användbara saker numera. Saker som innehåller genuina minnen är ändå det allra allra bästa. 
 
Efter att ha backpackat i Australien och varit tvungen att överväga varje inköp jag gjort så blev jag kanske lite småtokig i Singapore och handlade på mig aningens mer än vad jag hade planerat. Jag hade hur som helst tänkt köpa några små grejer som på något sätt representerar alla kulturella influenser jag fått under resan i Singapore, och jag tycker jag lyckades helt ok med det, och lite till. Jag räknade också med lite torftigare ekonomi när jag skulle återvända till Finland, med osäkra arbetsförhållanden och allt det där, så jag ville för en gångs skull känna att jag verkligen var på semester och inte behövde hålla så himla hårt i plånboken. Nog blev det ändå en budgetresa i det stora hela.
 
Här kommer i alla fall mina souvenirer från Australien och Singapore, varsågoda.
 
Detta är den kanske mest personliga souveniren jag betalat pengar för, med tanke på att jag faktiskt använde denna mugg under den sista roadtripen som varade i över en månad. En souvenir fylld med minnen, kan man säga. Även användbar på hemmaplan, förstås. Den ser dock inte längre lika ren och fräsch ut som på bilden, men det är en del av charmen.
 
Mer souvenirer från Australien: en nyckelring som jag köpte på flygplatsen, ett halsband från Queen Victoria Night Market i Melbourne och ett smyckeset med hematit från Pilbara-regionen i västra Australien.
 
Några fantastiska strandfynd. De tre snäckorna hittade jag på en strand i Tasmanien som vanliga turister garanterat inte hittar, vid den stranden tältade vi dessutom en natt. Sand dollar kan man säga är "skelettet" av en underart av sjöborre, mönstret är så fascinerande och vi hittade massor av dessa på 80 Mile Beach i västra Australien. 
 
Bara för att demonstrera storleken på snäckorna, detta är en såndär snäcka som man kan höra "havets brus" i!
 
Lite hygienprodukter blev det också. Tvålarna köpte jag i Australien, i två olika dofter som väcker minnen till liv. Resten är från Singapore. Miniparfymen tyckte jag var rolig, då den fanns i alla stjärntecken och dessutom råkade mitt stjärntecken ha en bild på en kanin som är mitt kinesiska årsdjur. Praktisk att ha med i handväskan. Nose Pore Strip var en stor flopp, jag trodde jag skulle få brännskador när jag skulle dra bort remsan som kändes som silvertejp. KÖP INTE såna produkter! Handkrämen köpte jag på flygplatsen enbart för att jag ville göra mig av med mina sista singaporianska dollar. Kommer garanterat till användning i höst.
 
Lite krams från Singapore. En söt liten portmonnä i indisk stil. Såna här tycker jag är fiffiga när man ska på fest och har en liten väska som inte riktigt rymmer en normalstor plånbok. Här ryms kort, sedlar och mynt. Örhängena köpte jag i Gardens by the Bay, då jag fick för mig att jag kunde unna mig något bättre än "H&M-krafs". Fortfarande inte dyrt, men det känns ju alltid lite smålyxigt med swarovskikristaller. Som jag redan sagt så är jag född i kaninens år, så denna lilla lyckoamulett köpte jag i China Town. Den hänger nu i min bil tillsammans med en talisman från Turkiet.
 
Här tänkte jag riktigt praktiskt. Hittade löjligt billiga pashminasjalar i Arab Quarter, Singapore. Den ljusrosa passar bra nu i början av hösten och på våren. När det blir riktigt höstmurrigt byter jag om till den mörkare.
 
Det här känns riktigt indiskt, och de är dessutom tillverkade i just Indien. Lädersandaler med underbart färgglada detaljer som skrek "köp oss". Hann bara använda dem en gång i år tyvärr, men ser fram emot att få plocka fram dem nästa sommar!
 
Jag är ute i god tid i år och har redan införskaffat en kalender för år 2018. Köpt i Typo, Singapore. Denna kedja finns även i Australien och de har så himla mycket snygga prylar! Powerbanken från det japanska märket Miniso köpte jag för att min gamla hade börjat krångla. Denna är så snygg och laddar mera än min förra, hoppas den även håller längre!
 
Jag har även bloggat om souvenirer förut, bl.a. hittar ni en rolig souvenirlista och souvenirer som inredningsdetaljer i bloggen.
Taggar: souvenirer;

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Snäckorna är ju så fina. Sandalerna gillar jag också, de ser väldigt bekväma ut. Jag hade nog mest samlat på mig saker från landets natur, en såklart även köpt en del. Problemet med backpacker är som du säger, man får välja noga, man får ju bära på allt, och får inte plats med hur mycket som helst.

Svar: Snäckorna är underbara! Natursaker är roligt och unikt att ha hemma som minne.
Maria

skriven
#2: Hanna

Snäckorna är jag riktigt avundsjuk på. Så himla fina!

Svar: Visst är de tjusiga, sällan man hittar så stora och vackra! :)
Maria

skriven
#3: Michaela

Åh, vad fina saker du köpt! Jag älskar också souvenirer! Måste alltid ha med mig något från stället jag besökt. Det har blivit många kylskåpsmagneter tex 😀

Svar: Jo, det är ju lite kul med souvenirer trots allt :)
Maria

skriven
#4: cecilia

åå så mycket fint!! :)

Svar: ja visst är det härliga saker :)
Maria

skriven
#5: Jenna

Oj, vad fina snäckor du hittat. 😍 Stenen är ju speciellt snygg och så unika souvenirer. 😃

Svar: Jo, jag blev så lycklig när jag hittade dem :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :