bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Dress like Marie - något för alla storlekar och smaker

 
 
Dress like Marie är ett familjeföretag med sin bas i min österbottniska hemby, Oravais. Såhär beskrivs företaget på deras webshop:

"Företaget fick sin början av en slump för 6 år sedan, när Maries vänner rent ut sagt försökte köpa kläderna hon hade på sig och som hon hade köpt åt sig själv på sina utrikesresor. Beställningarna började rulla in och på den vägen har det bara fortsatt. Därav namnet - Dress Like Marie. Det är dessutom Marie själv som svarar för alla inköp. Hon åker titt som tätt på inköpsresor till Spaninen, sniffar på trenderna inom dammode och handplockar själv varje produkt till sortimentet."

 

I princip alla storlekar finns representerade och fokus ligger på kurviga kvinnor, men det finns kläder från storlek XS/S upp till 4-5XL på vissa plagg..! Deras största målgrupp är 30+, men det finns även kläder och accessoarer som lockar yngre kvinnor, t.ex. den underbara klänningen med lång chiffongkjol som jag köpte för ett tag sen. Överlag är huvudtanken med Dress like Marie att alla kvinnor ska känna sig nöjda och stolta över sina kroppar oavsett kroppsform, storlek eller ålder - en väldigt fin attityd! Förutom butiken i Oravais och webshopen finns det även en butik i Mariehamn (Åland), Åbo och Hammarstrand (nära Östersund, Sverige). Dessutom finns det återförsäljare bl.a. i Vasa som tar in delar av deras sortiment. Dress like Marie hittas även på Facebook.
 
Stilmässigt är utbudet ganska varierat och jag tror att de flesta hittar något de gillar där, men överlag skulle jag beskriva utbudet som färgstarkt, lekfullt och hippt, med lite rockigare och tuffare inslag. Låter lite som min egna stil faktiskt. 
 

Under maj månad har de ett ta 3 betala för 2-erbjudande på alla spetsplagg och dessutom får ni som läser min blogg 10% välkomstrabatt på första köpet hos Dress like Marie - koden som ni ska ange är MariasMemoarer och den gäller för hela sortimentet (även rea-produkter), samt är i kraft till sista maj.

 

På bilderna nedan ser ni mina senaste tillskott i garderoben, från Dress like Marie, såklart. 
 
 
Den korallfärgade tunikan ser väldigt rosa ut på mina bilder, på webshopen stämmer färgerna bättre överrens med verkligheten. Supersnyggt med ett elastiskt skärp i midjan och funkar hur bra som helst på mig som drar storlek S, trots att den anges som storlek L-3XL. I praktiken funkar den alltså som ett onesize-plagg. På mig som är så kort (ca.158 cm) blir den dessutom nästan som en miniklänning. Tjockare leggings under behövs ändå känner jag.
 
Jeansleggingsen kommer också från deras butik. De har några olika varianter att välja bland och de är onesize. Mitt par är bland det skönaste jag äger i byxväg, och de ser dessutom verklighetstrogna ut (man kunde tro att de är vanliga superstretch-jeans vid första anblick)!
 
 
Här nedan lite detaljbilder på leggingsen (fickorna m.m. är enbart dekoration) samt tunikan:
 
 
Känner ni redan till detta företag? Har ni handlat något därifrån nångång?
Taggar: Dress like Marie;

Kommentera inlägget här :