bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

♥ Utlandsromansen som blev så mycket mer ♥

Dagens tema i Svenska Resebloggars septemberutmaning (#svenskaresebloggarseptemberdrömmar) lyder alltså "Romans". Tänkte utnyttja tillfället till att uppdatera eventuella nya läsare om min "kärlekssituation" så att säga, eftersom man kan säga att den även är en relevant del av min blogg och framför allt mitt liv i övrigt, då bloggen ju delvis baserar sig på lifestyle och delar av hur mitt liv ser ut.
 
  
Ja det har väl hänt att man har haft nån lätt romans av nåt slag under ett par resor/utlandsvistelser, men det som jag upplevde år 2014 under min utlandspraktik på Teneriffa visade sig ju bli så mycket mera än bara ett litet "semesteräventyr" (eller jag var ju inte där på semester, men ni fattar). För er som inte vet så träffade jag alltså min nuvarande pojkvän under praktikperioden och här följer historien om hur vi träffades:
 
Det var alltså så att jag nyligen hade kommit till Teneriffa för att göra min utlandspraktik på ett hotell i 3 månader. Han "råkade" lustigt nog anlända till Teneriffa från Italien för att söka jobb en vecka efter att jag anlänt. Han hittade snabbt ett jobb, som då var på restaurangen som ligger närmast hotellet som jag jobbade på. Jag hade hunnit springa förbi den restaurangen under ett antal dagar, och plötsligt noterade jag att en ny public relator (typ "insläppare" som delvis står utanför restaurangen och försöker "värva" kunder) hade börjat jobba där och konstaterade väldigt snabbt att han var charmig och såg väldigt bra ut.. Jag gick alltid den rutten då jag skulle till gymmet eller handla mat, så försökte varje gång se till att få tillfälle att småprata lite (det hör ju till att public relators ska försöka prata lite med folk som går förbi, så var ju inte så svårt) och få ögonkontakt, körde en gång t.o.m klassikern att efter att jag gått vidare vända mig lite snabbt för att se att även han fortfarande hade blicken på mig.. ;) Efter ett antal dagar vågade han äntligen fråga om vi kunde ta en drink eller nåt nångång, och ytterligare nån dag senare vågade jag ge honom mitt nummer. På den vägen fortsatte det.. ;)
 
Ifall ni vill veta lite mera smått om vårt förhållande och liknande så hittar ni en lite småkul lista där jag besvarar olika frågor om oss HÄR (hade kanske svarat lite annorlunda på vissa punkter idag då man känner varann på en helt annan nivå, men inte var jag direkt ut och cyklade när jag skrev den listan heller), sen kan man läsa om mitt val att senare flytta till Teneriffa samt lite om vår väg till beslutet att bo tillsammans efter typ ett halvår av pendlande mellan Finland och Teneriffa HÄR.
 
Vi fick ju alltså prova på sambolivet nu också i 7 månader men jag kom nyss tillbaka till Finland för ett par månader för att ordna upp en del saker innan jag kan flytta utomlands mer eller mindre permanent sen. Så just nu är vi igen (förhoppningsvis för sista gången) i ett långdistansförhållande och ser fram emot att fortsätta med sambolivet småningom. Överlag känner jag mig så lyckligt lottad över att våra vägar möttes så här, ödet anyone? ♥
 
 
 Finns annars en särskild kategori om långdistansförhållandet och tankar kring det (Long Distance Relationship) för den som är intresserad. :)
 
Har ni någon reseromans-historia att dela med er av? Eller om ni har en partner just nu så får ni gärna berätta lite om hur ni träffades, alltid kul med romantiska historier :)

Kommentarer :

#1: claudia

Vad fint!

Svar: kul att du tycker det! :)
Maria Norrgård

skriven
#2: Sandra B.

Gud vilken häftig historia!

Svar: jo, lite utöver det vanliga kanske :) känns verkligen som att det var menat att bli såhär!
Maria Norrgård

skriven
#3: Anonym

Jag är österbottnisk och är just nu i ett långdistans förhållande med en i England! Vi träffades faktiskt på nätet och sedan även i verkligheten. Jag åkte dit och det var nog det bästa jag gjort i mitt liv! Nu träffas vi så ofta vi kan, vilket oftast är på lov eftersom vi båda fortfarande studerar, så vi måste tyvärr fortsätta med LDR några år ännu. Men vi har 3 år i mars så några år till går nog riktigt bra! :) alltid intressant att läsa om andras multikulturella förhållanden :) om någon vill veta mera om detta, kommentera så kan jag ge ut något sätt att kontakta mig, dessutom är det alltid kul att prata med människor i som är i liknande situationer!

Svar: vad kul med en till österbottning i långdistansförhållande. Eller ja, inte själva distansen då, men att vi är fler som vågat ge distansförhållande en chans ;)
Maria Norrgård

skriven
#4: Netti Starby

Vad roligt att få läsa din historia och vad fint det var! Kram

Svar: Tack, vad kul att du gillade den! :)
Maria Norrgård

skriven
#5: Nora Bååth

Så fin historia!

Svar: vad kul att du tycker det! :)
Maria Norrgård

skriven
#6: Lifejj

Måste vara ödet! Dessutom ser ni så fina ut tillsammans! :)

Svar: Jo, känns lite så :) Tack så mycket :)
Maria Norrgård

skriven
#7: Linnea

Det är alltid lite spännande att höra hur personer har mött sin partner :) Jag själv mötte min man på en biograf genom en gemensam vän :)
Hälsningar Linnea i Bayern

Svar: Hihi, det var kanske också lite otippat ställe att möta sin partner :)
Maria Norrgård

skriven
#8: Laura

Då jag var 20 jobbade jag som reseledare i Alanya på Turkiets sydkust. Där träffade jag min dåvarande kille (nuvarande man) då han började sommarjobba på vårt resebolag. Vi träffades alltså genom jobbet. Dessutom hade hans familj sin sommarlägenhet mitt emot vårt kontor, så han såg mig redan innan jag träffade honom. Det är nu snart 10 år sedan, vi är gifta och har en son - och still going strong! :) Ett förhållande mellan två kulturer kräver anpassningsförmåga och tålamod, liksom såklart alla förhållanden (men kanske ännu lite mer). Lycka till med ert! ;)

Svar: Ännu en romantisk historia. Jo, det där med anpassning känner jag igen - att hitta balans mellan ett planerings-freak som jag och en alltför spontan italienare... ;)Men asch, nu såg jag att din blogg var lösenordsskyddad, hade ju gärna följt din blogg med.. Ifall du vill får du gärna ge ditt lösen till mig (via en kommentar här - som jag isf förstås INTE publicerar, eller skicka till min email: maria.norrgard87@hotmail.com) Ifall du vill hålla den enbart inom vänkretsen etc så förstår jag förstås det också :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :