bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

This is why I love cats

Låt mig presentera våra två kattvänner (jojo, även här på Teneriffa kommunicerar vi mera med kvarterets katter än med grannarna :'D), som båda är lite speciella om vi säger så. Och speciella katter gillar vi ju ;)
 
 
Först ut den svart-vita som jag tidigare har lagt upp några fina bilder på (se inlägg "Katt + solnedgång"), som den här gången absolut inte ville vara stilla för ens en sekund för att ställa upp på foto...
 
Häromkvällen småpratade vi lite med den utanför vår lägenhet, den har alltid en del att säga.. ;) Efter att ha varit lite blyg vågade den sig småningom närmare och lät sig klappas lite och började t.o.m spinna högt då den kommit fram till att vi är schyssta typer. Vi hade dörren till lägenheten öppen och plötsligt bestämde den sig för att traska uppför trappan och in i vår lägenhet för att inspektera. När den väl blivit insläppt ville den inte riktigt lämna, den gick omkring överallt flera varv och undersökte och nosade överallt, och pratade nästan ständigt..! Till slut gick den dock äntligen med på att gå ut igen (vi ville ju inte hålla den inne över natten heller, speciellt då vi inte vet hur pass rumsren den är..).
 
Misstänker att den kommer att hälsa på igen, för den har väl bestämt sig för att vår lägenhet ingår i reviret nu..! Bör kanske tilläggas att vi inte försöker stjäla nån annans katt, om den vill kika in en stund så får den göra det helt enkelt :) Plus att denna katt tycks vara herrelös hur som helst, vi har nämligen en annan granne också som den brukar hälsa på när den känner för det (använder det öppna sovrumsfönstret för att gå in och ut).
 
 
Sen en alldeles nyfunnen vän, en start långhårig en som kom till pool-området för att putsa sig lite i kvällssolen och bestämde sig för att den ville hänga med oss..
 
 
Den tyckte tyckte tydligen det var en toppenidé att lägga sig på mina kläder och håra ner lite... Detta är förresten också en som pratar något otroligt, alltså jag älskar pratglada katter!! :D
 
Sen erbjöd jag lite utrymme i min solstol istället, vilket förstås resulterade i att den tog beslag på så stor del att jag inte längre kunde ligga ner.. Så typiskt katter!
 
Höll på att bli ett riktigt kattdrama också då svartisen fick syn på en annan katt som tydligen invaderade reviret (eller också är katten lite beskyddande av sig och ville skydda oss från inkräktaren..?). Men det gick inte längre än en stirr-tävling för att den andra katten skulle förstå att hålla sig på avstånd. Tur det, gillar inte när pälstussar flyger omkring...
 
 
Nå hur som helst, en sak som jag verkligen gillar med katter är att de gör vad f*n de vill när de känner för det. Som att utan skam traska in i nån annans lägenhet som om den äger den, eller att komma undan med att håra ner ens kläder, eller att ta upp halva solstolen fast det skulle räcka med ett litet hörn.. Men ja, det är en del av kattcharmen tycker jag, de har rejält med attityd helt enkelt :3
 
Flera kattvänner därute? Varför gillar ni katter? :)

Kommentarer :

#1: Petra

Vi har en maine coon som tror han äger världen. Han ligger ner var han vill, när han vill, och vägrar flytta på sig. Han är hur cool som helst, men älskar ändå att ligga i famnen och bli ompysslad :).

Svar: Haha, just detta är så typiskt katter! :) Låter lite grann som min katt Ronja hemma i Finland det :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :