bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Frukost-smoothie

Vi har äntligen skaffat en 3-in-1-maskin med mixer, visp och blender, så de senaste dagarna har jag börjat dagen med en härlig smoothie :) Har ju länge kört på en brödbit med nåt pålägg, en jogurt och en frukt, men började kännas lite tråkigt.
 
Den smoothie jag kör på nu är dock egentligen nästan som min gamla frukost, fast minus dendär smörgåsen (och lite mera frukt istället för att kompensera) - följande saker har jag lagt i smoothien, som ni ser på bilden nedan:
★ papaya
 banan
 kokosjogurt
 lite mjölk för att den ska ha mera flytande konsistens
(hade dock ännu inte hällt i nån mjölk på första bilden)
 
Före jag hällt i mjölken och startat mixerstaven..
 
Och resultatet - toppade med lite kokosflingor som dekoration :) Kokos-papaya-banan-smoothie alltså! Den tydligaste smaken är väl av banan, men jag vill gärna ha i banan för mera mättnadskänsla.
 
När jag har gjort slut på papayan kanske jag testar med bara banan, jordgubbsjogurt och lite mjölk - lite som banan-milkshake fast slänger i en jogurt också ;) Tror det kan bli störtgott!
 
Vad lägger ni helst i er smoothie? Tar gärna emot tips på andra varianter :)
Taggar: breakfast smoothie, frukost-smoothie, smoothie banana, smoothie coco, smoothie papaya;

Kommentarer :

#1: Saramariaexenia

Jag dricker en smoothie varje morgon. För tillfället består den ofta av, banan, blåbär, sojamjölk, blåbärssoppa, linfrö, havregryn och andra frön. Ibland gör jag också gröna smoothies med typ avokado och grönkål:) kvarg använde jag en tid också. Bra då man kan slänga i vad man känner för :)

Svar: Låter också gott! :) Jag orkar nog inte köpa så många olika ingredienser just nu för att laga en smoothie, jag börjar nog med ganska simpla versioner tror jag :) Kanske det blir lite mera komplicerat med tiden.. ;)
Maria Norrgård

skriven
#2: ronja

mums :)

Svar: Jo, gott är det :)
Maria Norrgård

skriven
#3: Annelie

åhh så gott! jag brukar ha banan och hallon, mest för att det är saker vi alltid har hemma haha :)

Svar: Banan och hallon låter störtgott! :)
Maria Norrgård

skriven
#4: Daniela

Fin blogg du har :)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria Norrgård

skriven
#5: Cielo

Vad gott, det måste man ju prova

Svar: Det tycker jag absolut! :)
Maria Norrgård

skriven
#6: Hemma Hos Felicia

Åh, detdär ser gott ut!! :D

Svar: Det var det också :)
Maria Norrgård

skriven
#7: Vendela

Ser supergott ut! Jag gillar att ha kardemumma i, tycker det blir jättegott :)

Svar: Åh, jag älskar kardemumma..! Ska försöka hitta det nästa gång jag handlar mat, fast vissa saker som i Finland känns självklart kan vara hopplöst svårt att hitta här på Teneriffa ibland - har bara lyckats hitta naturell och osötat kakaopulver i en enda butik, som exempel..! Men kanske jag hittar bland kryddorna eller bakgrejorna :)
Maria Norrgård

skriven
#8: daniela

jag dricker också smoothie varje morgon :) favoriten består av banan, naturell yoghurt, hallon och blåbär

Svar: Kanske också skulle köra på naturell jogurt i fortsättningen för att göra det lite hälsosammare, tack för tipset :)
Maria Norrgård

skriven
#9: shogberg

Åh jag är usel på att göra smoothies. Älskar naturell yoghurt, å så brukar ja lägga i bär typ blåbär o hallon, lite chia frön och en sked Spirulina.
Men borde tillägga havre o sånt!
din lät waay godare än den jag oftast lagar :D

Svar: Låter nog god din version också, och framför allt hälsosamt! :) Blir ju lite tillsatt socker i min i och med den sötade jogurten.. Har ju faktiskt havregryn hemma, så kanske skulle slänga i lite sånt nästa gång.. :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :