bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Seafood, Flamenco med havsutsikt och italiensk söndag

Har haft två helt fantastiska kvällar i rad nu, så tänkte blogga om dem i skilda inlägg :) Börjar då med fredag kväll:
Mojito och sangria på Akustito Cocktail i Las Americas - själv höll jag mig dock till sangria som ni säkert kan förstå ifall ni läst föregående inlägg.. 
 
Vi gick ut med ett par vänner/bekanta till Antonio som är på semester här och promenerade lite längs havet innan det var dags för restaurang. Av en slump hittade vi en beach bar (Akustito Cocktaildär ett Flamenco-/sångframträdande pågick som bäst. Flamenco-show intill havet med mäktiga vågor, en och annan surfare och nån båt då och då i bakgrunden. Kan ni föreställa er hur häftigt det var?? Gick definitivt inte att fånga känslan på bild, åtminstone inte med mobilkameran.. Men här ett par bilder ändå:
© Maria Norrgård
 
© Maria Norrgård
 
Baren ska för övrigt ha olika live-uppträdanden varje torsdag, fredag, lördag och söndag enligt FB-sidan jag länkade till högre upp, så har ni planerat nån Teneriffa-resa så rekommenderar jag verkligen denhär baren :)
Wi-Fi fick man glömma - "det finns inget wi-fi, prata" betyder texten på skylten :)
 
Anyway, efter ett par drinkar i baren började vi långsamt vandra mot restaurang Sol Tenerife invid Playa de las Vistas, där vi började med ett gäng tapas; musslor, vitlöksmarinerad svamp, räkor, bläckfisk m.m...
...och sen blev det paella där jag hittade en massa intressant såsom mera räkor och musslor + clams (vet inte vad det heter på svenska, dedär små vita "snäckorna"..??), både bitar av större bläckfisk och dedär små som man äter hela (squid). Vet inte varför, men tycker det är roligt att äta squid numera, första gången jag smakade var det dock lite läskigt.. :D
Det blev typ seafood för hela slanten med andra ord.. Idag tar vi "italiensk söndag", vilket innebär att gå ut och ta en kaffe, strosa omkring lite etc. Chilla helt enkelt, fast mera socialt än det söndags-chill vi kanske är lite mera vana vid i Finland (läs soffpotatis) ;) Kanske klä sig lite finare än till vardags också :)
Taggar: Akustito Cocktail, Flamenco, Italian Sunday, Seafood, restaurant Sol Tenerife;