bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Lär känna personen bakom bloggen

Jag känner att jag kanske nu som då också borde skriva lite mer personliga inlägg, alltså sådana där du får lära känna mig mer som person? Eller vad tycker du? En del av er som läser min blogg känner ju mig privat, men ni är ju också väldigt många som inte gör det.
 
Kanske någon gång per månad, vid sidan om mina vanliga inlägg om resor och annat vore lämpligt. Att lära känna en i listform känns kanske mest lättsmält, så här kommer till att börja med 20 "lära känna mig-frågor" som jag hittade hos Anjelica Sjögren.
Vad hade du svarat på frågorna? Ställ gärna fler frågor i kommentarfältet om det är något du undrar över som har med mig som person/mitt liv att göra!
 
Den nyaste bilden jag kunde hitta på mig själv...
 

1. Vad är ditt fullständiga namn?Maria Sara Johanna Norrgård (Maria och Johanna är namn som finns i släkten och som mina föräldrar ville föra vidare, Sara för att det var det namn som min farfar så gärna hade velat jag skulle få)

2. Hur gammal är du?31 år, höll på att skriva 21, haha!

3. Bor du ensam eller med någon/några andra?Jag bor själv, skönast så just nu!

4. Hårfärg?Har min naturliga färg numera - cendré. Men jag föddes faktiskt med nästan svart hår, långt var det också för att vara nyfödd. Jag var nästmörkast på BB. Men sedan blev det blont när babyfjunen blev till ordentliga hårstrån

5. Ögonfärg? - Melerade skulle jag säga. Vissa tycker dock de drar mest mot grönt

6. Hur lång är du? - Senast jag mätte mig på rådgivningen för något år sen var jag 158,5 cm kort. Fördelarna att vara kort är rätt många faktiskt, t.ex. får man plats lite överallt jämfört med en lång person där benen mest är i vägen.

Random bonusbild: detta gjorde jag för exakt ett år sedan - på väg hem från Helsingfors efter en två dagars-kurs genom jobbet. Hann även med att äta lite gott, shoppa nåt smått och spana på fina spårvagnar.

7. Singel eller i ett förhållande? - Singel, har inte ens haft tid att dejta på evigheter pga heltidsjobb och så studier på det.

8. Vad spenderar du mest pengar på? - Månadsvis blir det väl hyran och mat. I övrigt spenderar jag inte så mycket på allehanda prylar, utan lägger hellre pengarna på resor.

9. Hur många syskon har du? - en storebror, 5 år äldre

10. Favoritfärg? - jag kan omöjligt välja en färg, så jag säger regnbåge!

11. Vart handlar du ditt smink? - Närmsta butik som säljer Essence, eller så beställer jag från Dermosil. Bra budgetmärken!

12. Bor du i hus/radhus/lägenhet? - jag bor i en för mig lagom stor lägenhet på 37 kvadrat. Tro det eller ej så består lägenheten av hela två rum och kök trots att bostaden inte är så stor totalt sett. Här bloggade jag om min då nyinredda lya efter att jag flyttade in för lite över ett år sen. Några små förändringar har förstås skett sen dess, bl.a. lite mer på väggarna.

En tavla från Egypten ovanför tv:n har tillkommit sedan bilden togs
 

13. Vad gör du varje dag? - borstar tänder och hår, äter, sover och allt det där så gott som alla väl gör. Annars så dricker jag även te varje dag - eventuellt kan jag skippa det under värmebölja, men helst inte annars! Allra helst dricker jag mintte på morgonen och chaite med mjölk och honung på kvällen.

14. Favoritmat? - finns ju så mycket som är gott. Överlag gillar jag pastarätter och (sydost)asiatiskt, samt pizza. Även blivit förtjust i israelisk couscous (ptitim), men det är ju lite svårt att få tag i häromkring, så jag använder sparsamt av påsen jag fick med mig från resan i höstas... Mozzarellafingrar och pommes frites med majonnäs är en av mina favoriter vad gäller comfort food. Eller tacopaj.

15. Vad ser du fram emot till hösten våren? - Pragresan såklart, och att förhoppningsvis hinna bli helt färdig med mina studier. Får se om jag hinner och orkar med den allra sista delen eller om det blir så att jag sparar den till hösten... Och så ser jag såklart fram emot att ha sommaren runt hörnet igen.

16. Vem litar du på? - De allra närmaste i familjen/släkten och mina närmsta vänner. I övrigt gäller det att följa sin magkänsla, vad gäller t.ex. att lita på främlingar.

17. Favorit på Youtube? - jag följer inget konto på YouTube, använder den kanalen mest när jag vill söka upp info eller inspiration till något, och så för att spela musikvideor.

18. Vad har du alltid i kylen? - jag har så gott som alltid helmjölk (smakar mer och jag vill gärna ha lite mer fett i kosten), smör, ägg, sojasås, lönnsirap, buljongtärningar och typ ketchup, senap och sånt. Sen varierar det vad jag har för grönsaker och övrig mat, men oftast hittar man även morötter och juice där också.

19. Är du en morgon- eller kvällsmänniska? - jag känner mig som varkendera, eller en "permanently exhausted pigeon"? Gillar inte att stiga upp tidigt, men vill heller inte sova bort hela förmiddagen. Går hellre och lägger mig rätt tidigt än sitta uppe sent. Men som 3-skiftare får jag anpassa dygnet efter jobbet.

20. Varför bloggar du just nu? - Jag bloggar dels för mig själv, för att ha ett sorts arkiv där jag kan gå tillbaka och läsa om vad jag gjort under åren, minnas tillbaka till fina resor eller t.ex. kolla hur många vita jular vi haft under senaste åren. Men också för er andra, för att dela med mig av mina reseupplevelser, tips och livet i övrigt. Speciellt vänner och bekanta följer gärna med mitt liv genom bloggen, men även andra människor som t.ex. är ute efter reseinspiration och kanske mer praktisk information. Om jag även tjänar en liten slant genom samarbeten nu som då så är det en plus i kanten och ett extra bidrag till resekassan.

Förutom att dricka te på vanligt skandinaviskt vis ur stora muggar så skulle jag heller inte tacka nej till ett glas starkt arabiskt mintte...

Taggar: blogglista, listor, personligt;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Trevligt att få veta lite mer om dig! Jag gillar bloggar som är lite personliga, och det kan ju göras på mer än ett sätt. Smink-frågan hade jag haft svårt att svara på, haha (använder inte smink).

Svar: Roligt att du tycker det! :) Det är alltid trevligt med lite personligt vid sidan om "resereportagen" :) Ja jag är också dålig på smink numera, därför vill jag inte lägga ut nån stor peng alls på sånt.
Maria

skriven
#2: Jessica Högberg

fina frågor och svar, kul att få veta lite mer om dej!

Svar: Tack, vad kul att det uppskattades :)
Maria

skriven
#3: Mia

Roligt att få veta lite mer om personen bakom bloggen tycker jag! :)

Svar: Kul att du gillade det, ska försöka få ihop nåt mer liknande framöver :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :