All Aboard! Vem vinner ESC i år?

Så är det snart dags för den stora finalen i Eurovision Song Contest 2018 och ni behöver inte gissa två gånger hur mitt kvällsprogram kommer se ut! Överlag tycker jag det finns väldigt mycket bra och helt ok låtar i årets startfält, vilket såklart gör det hela roligare och mer spännande!
 
Jag har gillat Estlands bidrag skarpt från första början, ljuvlig tjej att se på, ljuvlig röst och underbara effekter i hennes enorma "kjol". Det är inte alls omöjligt att jag röstar på detta bidrag, jag gillar hela paketet! Italien står dock i hård konkurrens med sitt starka nummer som verkligen berör mig.
I övrigt gillar jag även Australien, Sverige, Tyskland och som finländare så kan man väl inte låta bli att gilla Finland också, som tävlar med ett ovanligt bra bidrag i år - show i hög kvalitet!
 
Några andra allmänt underhållande och intressanta bidrag jag vill nämna är Tjeckien med rumpskakandet, Moldavien med sitt roliga scenframträdande (vilken lucka skulle öppnas näst och vad pågick riktigt där bakom?), Danmark med sina vikingar med grova mansstämmor och naturligtvis Israel som väl knappt någon undgått att missa.
 
Allt är dock inte rosa fluffiga moln - de tre bidrag jag stör mig mest på är Norge (hade förväntat mig mer av honom, plus att alla professionella låtskrivare sitter väl och vrider sig olustigt av denna låt, sorry but that's not how you write a song..), Ungern (klarar inte av genren överhuvudtaget) och Slovenien som jag tycker är allmänt jobbig att lyssna på.
 
Vilka bidrag faller dig i smaken, och vilka tokdissar du? Vem tror du tar hem det hela?
 
Taggar: ESC Grand Final;

Kommentera inlägget här :