Sydney by night

Australien / Australia / East Coast, NSW, Sydney, nattfotografering / Permalink / 4
Photographing Sydney by night is highly recommended! If you can pick only two spots for your night shots it would probably be the Opera House with Harbour Bridge, as well as Hyde Park with Pool of Reflection and Anzac Memorial. I also got a couple of cool pics in the neighbourhoods of Kings Cross and Potts Point. Night photography is my night life!
 
Sydney är en mycket sevärd stad även kvällstid, och jag ersätter gärna nattklubb med nattfotografering! Speciellt vackert och imponerande är Operahuset och Harbour Bridge i nattbelysning. Bilden nedan fotade jag vid Mrs Macquaries Point. 
 
Sydney photography by night - Opera House and Harbour Bridge from Mrs Macquaries Point
nattfotografering i Sydney, skyskrapor sett från Potts Point
Bilden ovan togs i stadsdelen Potts Point på en backe, med fin vy över stadskärnans skyskrapor. Vid Kings Cross fick jag syn på den maffiga Cocacola-reklam nedan, som stack ut i natten.
 
Night photography in Sydney - coca cola commercial at Kings Cross
nattfotografering i Sydney / night photography in Sydney - Hyde Park: Anzac Memorial and Pool of Reflection
Förutom Sydney Opera House är Hyde Park med Pool of Reflection och Anzac Memorial en annan plats jag tycker man bör besöka för nattlig fotografering. Otroligt vackra reflektioner i vattnet! Bilden ovan är taget med mobilkameran, och bilden nedan med min systemkamera.
 
Hyde Park by night, Pool of Reflection and Anzac Memorial, Sydney, Australia
Och så en sista, men väldigt kornig bild. Ser du flyghunden som hänger upp och ner i trädet? Det lönar sig att hålla koll mot trädkronorna och skyn om man vill få syn på dessa fantastiska djur, som är speciellt aktiva i skymning och nattetid.
 
Sydney by night, flying fox in tree / flyghund i ett träd
 
Var fotograferar du helst kväll- och nattetid?
#1 - - John Jonasson:

Wow! Vilka härligt vackra foton.😊

Svar: Tack! :)
Maria

#2 - - Eva - People in the Street:

Fina kvällsbilder från en spännande stad. Jag fotar helst norrsken när det är mörkt ute.

Svar: Tack! Tyvärr har jag inte haft en enda möjlighet att fota norrsken denna vinter. Antingen har jag jobbat eller så har jag helt enkelt missat norrskenen. Såg något svagt norrsken i höstas, men kändes inte värt att klä på sig och försöka fånga på foto. Hoppas det ännu dyker upp någon chans innan vintern är över!
Maria

#3 - - Christine - 29°:

Så vackert! :)

Svar: Ja visst är det :)
Maria

#4 - - World by Tina:

Kan verkligen rekommendera Vann Spa - och ja, väldigt humana priser för det man får. Sen skadar det ju inte att nämna att man är resebloggare, ingen tackar ju nej till en svit=)

Svar: Verkligen toppen att bli uppgraderad till svit :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi