bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Snyggt och bekvämt på resande fot

 
Hur tänker du när det gäller klädsel på resande i fot, på flygplan, tåg och dylikt? Jag lägger ibland märke till klädsel som jag aldrig skulle få för mig att välja själv när jag reser med t.ex. flyg. Jag kan vara rätt lättfrusen och har därför lite svårt att begripa hur en del kan klä sig så lättklätt i ett flygplan som tenderar vara ordentligt svalt (tänk typ t-shirt, shorts och flipflops). Jag tycker också det ser oerhört obekvämt ut med typ stilettklackar och kläder man inte kan röra sig ordentligt eller sitta bekvämt i. För mig är alltså komfort A och O - jag reser aldrig med obekväma klackar eller stela jeans. Då är det kanske lätt hänt att man bara drar på sig en huvtröja och leggings, men det går faktiskt att kombinera bekvämt och snyggt!
 
Det är här som Dress like Marie kommer in i bilden. Jag besökte nyligen deras butik i Vasa (finns även i Pedersöre, på Åland och Sollentuna i Sverige, samt på webben förstås) för att prova ut kläder som uppfyller de två nämnda kriterierna. Dress like Marie, som jag även bloggat om innan, satsar på stora storlekar - men jag hittar alltid något snyggt som även funkar på mig som är petite. Nu var jag extra nyfiken på deras snygga och väldigt stretchiga stretchbyxor, då jag är väldigt trött på byxor som man antingen inte har full rörlighet i, eller också tappar de sin elasticitet efter ett tag och bli hängiga. Jag gissar att dessa byxor, i likhet med deras populära jeansleggings, inte tappar formen såsom vanliga byxor med stretch gör. Dessa byxor finns i olika färger (och i storlek S och uppåt), men jag valde ett par svarta som passar till allt. Sen en kofta som egentligen bara finns i stora storlekar, men som funkar toppen som oversize med, samt en matchande scarf.
 
bekväma kläder för flygresan
Jag fick även ställa upp på en liten photo shoot i butiken. Testade också en annan färgkombination som du ser till höger, men jag kände mig bekvämare i den vinröda koftan.
 
Blir nog en riktigt praktisk outfit till nästa resa tror jag!
Taggar: Dress like Marie, outfit, restips;

Kommentarer :

#1: TIDSTJUVEN

Jag håller med dig om att det viktigaste med en reseoutfit är att den är bekväm och tillräckligt varm. Man vill ju inte vara förkyld när man kommer fram efter en flygtur. Din outfit ser både snygg och bekväm ut! Vid Dress Like Marie hittar man alltid så mycket fint. 😊

Svar: Nej precis! Jag blir så väldans lätt förkyld efter en flygresa! Ja de har alltid något som faller mig i smaken :)
Maria

skriven
#2: Lisa

Snyggt och praktiskt! :)

Svar: Tack! :)
Maria

skriven
#3: Emma Engström

Åh vilka snygga outfits! :D Älskar den svarta lilla väskan!

Svar: Tack!
Maria

skriven
#4: Wanderlust by Jona

Superfint! Själv reser jag typ alltid i kompressionstights och en oversizead tröja, bekvämligheten går före allt ;)

Svar: Jo, väldigt viktigt att man är bekväm och att inget skaver eller trycker på ;)
Maria

skriven
#5: Denise

Jag föredrar också att resa bekvämt! Vill känna att jag kan sitta ner, andas ordentligt utan för tajta kläder och snabbt kunna ta mig till och från gate. :)

Svar: Jamen precis!
Maria

skriven
#6: World by Tina

Jag är helt hopplös när det gäller att resa bekvämt, packar alltid resväskan full med coola outfits för alla tillfällen men glömmer alltid dit och hemresan så det alltid blir helt tokigt med diverse plagg som inte passar ihop - men oftast bekväma. Ofta leggings och en stor tischa (alltid i "bas" resegarderoben. Och en sjal - alltid - fryser jämt på flygplan.

Svar: Kalmar slott var såååå fint. Även om jag själv föredrar ruiner som Borgholm=)

Svar: Hehe, jag hade också lite problem förr, men blivit lite mer strukturerad på sistone kanske:) Det låter ju iaf som en bekväm reseoutfit :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :